Tratamentul modificat al dr. Breuss, prin post, impotriva cancerului

0
1456

cancerDe cancer ne putem vindeca si prin post. Iata ce spune dr. Breuss: „Căutaţi în permanenţă medicamente fără să luaţi în considerare postul, când acesta s-ar putea dovedi că e un bun remediu.”

Nu vom trata cancerul în nici un alt mod, poate doar dacă industria farmaceutică va inventa medicamente puternice care, similar tratamentului tuberculozei, pot învinge orice.

Dar, ca o consecinţă a folosirii chimicalelor, organismele noastre vor fi mai sensibile decât în prezent. Metoda chimio-farmaceutică poate rezolva stadiul actual al bolilor prin tratarea simptomelor, dar va genera consecinţe grave în viitor. Astfel nu vom fi mai sănătoşi; din contră, omenirea va fi din ce în ce mai expusă la boli. Iată de ce ar trebui studiate cu atenţie tratamentele naturale ale cancerului.

Rudolf Breuss – peste 40.000 de persoane vindecate de cancer

Conform înregistrărilor sale, Breuss afirmă că a vindecat peste 40 000 bolnavi de cancer. De asemenea afirmă pe bună dreptate că acest tratament poate eşua dacă au fost aplicate alte tratamente convenţionale, ca, de exemplu: radiaţiile şi chimioterapia.

Rudolf Breuss, un austriac din Bludenz şi terapeut prin mijloace naturale, a dezvoltat un astfel de tratament. Dl. Breuss are, ca şi mine, 87 de ani şi o vastă experienţă în medicina tradiţională. Ceea ce i-a permis să dezvolte noua sa metodă de tratament prin post. După părerea mea, a posti este, şi va fi întotdeauna, cel mai bun mijloc de depăşire a bolii. Sute de tratamente prin post demonstrează, iar şi iar, că nimic nu este mai eficient decât abţinerea voită de la mâncare. Postul pune în valoare propriile forţe vindecătoare ale organismului. Prea des această forţă vitală este subestimată, mai ales de oamenii bolnavi. Ei o neglijează, deşi este cel mai valoros lucru ce le-a fost dăruit.
Câţiva oameni luminaţi au recunoscut această forţă vitală şi au încercat să o facă cunoscută şi altora.

Dr. Breuss este unul dintre puţinii oameni care au încredere în această forţă vitală, deţinând o bogată experienţă în tratamente naturiste. Sistemul de post pe care l-a prezentat dr. Otto Buchinger a fost îmbunătăţit de dl. Breuss şi adaptat spre a fi folosit în prezent.

„Descoperirea” tratamentului hibrid

Am făcut greşeala să ne cramponăm de regulile lui Buchinger şi Waerland care recomandau folosirea sucurilor în exclusivitate, când ele ar fi trebuit folosite în combinaţie cu anumite plante. De asemenea, folosim postul în combaterea cancerului pentru o perioadă de timp mult prea scurtă. Dl. Breuss a descoperit tratamentul cancerului prin post. Cele mai multe spitale care aplică tratamente naturiste nu folosesc metoda postului deoarece dr. Buchinger nu a recomandat niciodată postul în cazul cancerului.

Nu există laudă suficient de mare pentru îndrăzneala de a lăsa pacienţii cu cancer să postească peste 42 de zile. Postul este de obicei recomandat doar pentru perioade de 21 de zile. Dr. Rohling din Mittenwald a fost printre puţinii doctori care au îndrăznit să prescrie postul de până la 70 zile. Oamenii au tendinţa să postească doar pentru perioade scurte de timp din cauza lipsei de cunoaştere. Pentru informaţii detaliate, studiaţi vă rog lucrarea dr. Reckweg, unde sunt descrise categoriile de boli şi perioadele de timp necesare vindecării lor.

Deşi unele indicaţii şi sfaturi din cartea domnului Breuss par super-optimiste, în special cele privitoare la tratarea leucemiei, eu, ca doctor în medicină, prefer această metodă celei prescrise de decenii de medicină „ortodoxă”.

Un punct de cotitură semnificativ în tratarea cancerului a fost atins acum prin lucrările dr. Issels şi profesorului Zabel, care nu de puţine ori au fost lăudate în presă.

„Tumoarea trebuie slăbită prin post.”

Metodele lui Breuss sunt mult mai naturale şi intense. „Tumoarea trebuie slăbită prin post.” Oricine este familiarizat cu postul, înţelege acest fapt. Corpul va renunţa mai întâi la ceea ce-i este mai puţin necesar. El distinge între ceea ce este sănătos şi ceea ce este nesănătos, atâta timp cât există suficientă putere. Este util, desigur, dacă persoana implicată înţelege principiul forţei vitale, sau al forţei vieţii. Acesta este un punct foarte important – fără conştientizarea principiului forţei vieţii este greu de înţeles cum decurge vindecarea, iar pacientul va fi lipsit de încrederea necesară.

Amestecul de sucuri al lui Breuss pentru postul de 42 de zile constă din sfeclă roşie, morcovi, ţelină, ridichi şi cartofi, în special suc de cartofi, care este unul dintre cele mai bune alimente alcaline şi are un efect foarte bun în cazurile severe de boală. Totuşi, el este de obicei desconsiderat în clinicile care aplică tratamente naturiste, deoarece are un gust neplăcut.

Alternative? Ceai din coji de cartofi

Breuss recomandă un ceai din coji de cartofi drept alternativă, cu care eu sunt de acord. El recomandă pacienţilor 250 ml din acest amestec de sucuri pe zi, pentru câteva zile, înainte de a începe postul propriu-zis, pentru ca bolnavii să se obişnuiască cu el. Sunt de acord şi cu aportul de lichide, în special ceaiuri de plante, pentru a readuce sistemul metabolic perturbat înapoi la echilibru. Ceaiul pentru rinichi (combinaţia de ceaiuri Breuss) cu salvie şi briboi completează tratamentul.

Breuss recomandă şi ceaiul de gălbenele, binecunoscut ca remediu împotriva cancerului şi dă instrucţiuni precise asupra modului de preparare a ceaiului.
Acest fapt îl pot confirma în întregime prin propria-mi experienţă. Un tratament natural poate avea succes doar dacă sistemul imunitar al pacientului nu a fost slăbit de chimicale puternice. Dar, chiar şi astfel de cazuri critice au fost ameliorate.

„Tumorile pot fi indepartate prin infometare”

Breuss spune mereu: Tumorile canceroase se dezvoltă independent şi celulele lor pot fi îndepărtate doar prin înfometare cu dieta pe bază de sucuri. Într-adevăr, experienţa în tratamentul prin post ne arată de-a lungul anilor că organismul dizolvă tot ceea ce îi este străin. Aceasta a fost părerea mea de-a lungul anilor de practică.
Întrevăd posibilitatea vindecării pacienţilor cu cancer, atâta timp cât omul este suficient de curajos şi de puternic pentru a urma tratamentul modificat al lui Breuss adaptat omului contemporan. Dacă, în plus, pacientul are şi o credinţă puternică, atunci pot prevedea cu siguranţă unele miracole care nu s-au putut petrece în trecut.

În cursul recentei mele săptămâni de pregătire la Bad Sachsa, am avut ocazia să întâlnesc şi să pun câteva întrebări unui bolnav de cancer care participa la cura lui Breuss, ce tocmai fusese introdusă. El ajunsese, după cum reieşea din raportul medicului său, să îndepărteze cancerul de gât şi să-şi revină complet, deşi în acea perioadă suferise o serioasă pierdere în greutate.

Dr. F. B. (Berchtesgaden)
Ce este o tumoare canceroasă?
O tumoare canceroasă este o excrescenţă sau o formaţiune independentă care uneori poate fi produsă de presiune. Dacă o persoană suferă de probleme gastrice de mai mulţi ani şi mâncarea rămâne în stomac mai multe ore, în final, ea produce o asemenea presiune în stomac încât poate conduce la cancer.

Obiceiuri „provocatoare” de cancer

Cu mulţi ani în urmă am cunoscut un om pe nume Gruber care purta în permanenţă o pipă lungă în gură, în acelaşi loc. O dată i-am spus soţiei lui că soţul ei va face cu siguranţă cancer la buză. După circa 10 ani, această femeie m-a rugat să vin şi să-l văd pe soţul său. Am întrebat-o „De ce? Are cancer la buză?” Ea a fost surprinsă şi m-a întrebat cum este posibil să ştiu asta. Şi i-am reamintit că în urmă cu 10 ani i-am prezis unde se va ajunge. Ea şi-a reamintit imediat conversaţia noastră. Am fost să-l vizitez pe acest bărbat şi predicţia mea s-a confirmat. Buza inferioară arăta ca o barbă, în formă de roi de albine.

Merită menţionat şi faptul că tumoarea elimina lichid care se scurgea întreaga zi. Doctorul a aranjat ca un recipient de cauciuc să-i fie ataşat de buză pentru a măsura cantitatea scurgerilor — cam 4 litri pe zi!

Pretutindeni unde se exercită presiuni crescute, în orice parte a corpului, sângele încetează să irige acea regiune, care în cele din urmă va muri. După părerea mea, această parte doreşte să trăiască, astfel încât încearcă să suplinească deficienţele, pe seama unor zone şi astfel pune bazele unui nou proces independent de creştere.

Tumorile au nevoie de, aproximativ, 10 ani pentru a se dezvolta

La început, aceasta se dezvoltă foarte încet şi are nevoie de 10 ani sau mai mult înainte de a începe brusc să crească, devenind o tumoare mare, pe care o denumim cancer. Chiar şi atunci când ea a atins acest nivel (nu consider că e prea târziu), Tratamentul Total al Cancerului se dovedeşte eficient. Dacă la început faceţi o tăietură sau o supuneţi unei presiuni o, astfel de excrescenţă inofensivă şi mică poate deveni agresivă, deoarece cancerul ajunge astfel în sânge şi aceasta cauzează metastaze. De aceea este mai bine să nu lezăm umflătura sau excrescenţa. Cei în cauză ar trebui să înceapă imediat Tratamentul Total al Cancerului. Uneori nu este posibilă operaţia, iar tratamentul cu radiaţii nu poate ajuta. În astfel de cazuri este necesar un alt tratament.

Vindecarea cancerului

M-am întrebat adesea care ar putea fi acest tratament. În fine, mi-a trecut prin minte că sucul de legume ar putea fi răspunsul. Astfel am discutat acest fapt cu dl ing. Balestrang, director la staţiunea balneară Kneipp.
El mi-a sugerat amestecul mai multor sucuri de legume care pot fi găsite în „Tratamentul Total al Cancerului”. Am ales următoarele sucuri de legume: suc de sfeclă roşie, deoarece el este cu siguranţă un remediu pentru bolile cancerigene. Dar, nu se poate trăi exclusiv cu suc de sfeclă roşie. Deci, am adăugat suc de morcovi pentru caroten, ţelină pentru conţinutul de fosfor, deoarece fără fosfor nu putem trăi, şi suc de ridichi şi cartofi pentru ficat.

După cum puteţi observa în mărturiile şi scrisorile de mulţumire, primite de la pacienţii care au fost vindecaţi, am ajutat mii de bolnavi de cancer cu această dietă bazată pe sucuri – bolnavi care au avut diferite tipuri de cancer şi care fie nu puteau fi operaţi, fie nu doreau să fie operaţi, unii de multe ori fiind declaraţi pierduţi de către doctori.

„Tratamentului Total al Cancerului”

După citirea principiilor Tratamentului Total al Cancerului aţi putea să credeţi, ca şi alte sute de pacienţi şi mulţi doctori, că omul nu poate supravieţui 42 de zile doar cu sucuri. Mulţi doctori mi-au scris că este imposibil să trăieşti atât de mult fără grăsimi şi proteine, şi că ei nu-şi pot asuma responsabilitatea de a cere bolnavilor de cancer să consume în exclusivitate sucuri. Mereu am dat acelaşi răspuns: „Ar fi o iresponsabilitate din partea mea să le dau pacienţilor mei ceva de mâncare în perioada în care îmi urmează dieta. Am experimentat aceasta de o mie de ori şi în cele din urmă rezultatele i-au convins şi doctori care se îndoiau.”

Mulţi doctori le-au spus la început pacienţilor mei că ei nu cred în acest tratament, dar au fost uimiţi şi l-au acceptat după vindecarea bolnavilor. Cred că astfel de doctori trebuie admiraţi.

Studii de caz

În zilele noastre ştim ceva mai mult. Adesea mă întrebam de ce bolnavii de cancer, chiar cu o tumoare mică, sau cei care au suportat deja o operaţie, abia pot să mănânce câte puţin, sau nu mănâncă deloc. Răspunsul a venit sub forma următoare: în 1962 am vizitat o femeie care avea un cancer inoperabil la stomac. Pentru o lună şi jumătate ea n-a mâncat aproape nimic. Poate credeţi că este imposibil. La acea vreme am considerat că ea a trăit atât de mult direct pe seama tumorii. 20 de ani mai târziu ea mai era încă în viaţă, în vârstă de 87 de ani.

Această femeie avea un cancer ulcerat la stomac. În fiecare dimineaţă şi seară, îi dădeam ceai de sclipeţi (Potentilla erecta), pentru a închide cancerul, şi am reuşit.
Din a treia zi s-a oprit vomitatul şi ea fost în stare să bea două linguri de suc de legume şi pe zi ce trecea putea consuma tot mai mult. După 10 zile doctorul, care o vizita zilnic, a spus:

„Observ o îmbunătăţire considerabilă.”
El a întrebat femeia: „Poţi mânca ceva?”
Şi ea a răspuns: „Da.”
El a continuat: „Spune-mi ce poţi mânca?”
„Doar sucuri”, a răspuns ea.
„Şi ele nu te fac să te simţi mai rău?” a întrebat.
„Nu” a răspuns, adăugând că avea nevoie de foarte puţin suc în timpul întregului tratament.

Concluzie: proteinele, cele ce alimenteaza cancerul, sunt devorate de organismul ce se afla in post

Acum îmi este foarte clar de ce bolnavii de cancer, cu o tumoare mare beau doar puţin suc şi nu au nevoie de mâncare, spre exemplu de proteine. Totuşi, bolnavii de cancer cu o tumoare mică (în stadii iniţiale) nu pot rezista doar cu suc de legume şi trebuie să bea o cană cu supă limpede de ceapă o dată pe zi, pentru că doar sucul nu aduce suficiente proteine. Acest lucru este valabil şi pentru bolnavii de cancer care au fost operaţi şi ale căror tumori au fost îndepărtate parţial sau total; nici ei nu pot avea suficiente proteine.

Într-o stare avansată a excrescenţelor canceroase tumoarea este hrănită de proteine. Consider că dieta cu sucuri are următoarele avantaje: făcând cura cu suc, alimentele cu proteine sunt evitate. Organismul nu este capabil să trăiască fără proteine, astfel încât sângele, înfometat de proteine, devorează toate excrescenţele inutile, deşeurile de materie şi umflăturile. Astfel sângele realizează vindecarea.

„Modalităţi de tratare a cancerului, leucemiei şi a altor boli aparent incurabile”, Rudolf Breuss

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.