Calea este lungă

0
151
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

cale„Dacă nu vei vrea să asculți în acestă împrejurare… tu și casa tatălui tău veți pieri.” (Estera 4, 14)

Singura cale adevărată în viață este să ne facem datoria. Cel ce se abate de la această cale, fie și numai pentru un timp, se expune unei mari primejdii. De vreme ce te-ai prins în luptă, nu poate exista un pericol mai mare decât acela de a părăsi lupta. Așa se poate spune și despre drumul nostru în viață. A te abate de la obligațiile care îți revin în mod direct este mult mai rău decât a suporta aceste obligații, oricât de grele ar fi.

Deseori încercăm să ne eschivăm de la anumite obligații, sub pretext că sunt prea dificile și că ne depășesc. Dar, ferindu-ne de ele, dăm peste altele incomparabil mai grele. Este mult mai ușor să îndeplinim lucrul pe care ni l-a dat Domnul, oricât de greu ar fi, decât să ne asumăm răspunderea neîndeplinirii acelui lucru.

Domnul ne-a făgăduit, nu o dată, că ne va da destulă putere pentru a ne achita de tot ce intră în obligațiile noastre. Atunci când ne eschivăm, nu mai putem conta pe ajutor de Sus și, bineînțeles, rămâne să suportăm consecințele neascultării noastre.

Toți pierdem, dacă ratăm o anumită ocazie, care ne-a fost trimisă spre binele nostru. A-ți alege de capul tău drumul este periculos și fără folos. Fără să stăm pe gânduri, fără să ne sustragem, cu nădejde în milostivirea și ajutorul Său, să-I lăsăm Domnului posibilitatea de a ne arăta drumul, de a ne „spune” ce datorii avem și ce trebuie să facem.

„Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu” – Ed. Cartea Ortodoxă

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here