Calciul și magneziul

0
231

 calciu și pe sănătatea oaselor De-a lungul anilor, s-a pus accent pe calciu și pe sănătatea oaselor mai ales în cazul femeilor, deși bărbații prezentau și ei pierdere de substanță osoasă, chiar dacă la o rată de numai jumătate din rata de incidență la femei.

Din nefericire, informațiile provenite de la mulți profesioniști din domeniul sănătății și mass media cu privire la importanța unor oase sănătoase au depășit arareori minimul necesar. Scheletul există ca să ne țină în picioare și într-o bucată. Sănătatea funcțională a oaselor înseamnă mult mai mult decât un schelet puternic.

 El este implicat foarte profund în sănătatea noastră ca organ endocrin.

Sănătatea oaselor exercită o influență endocrină asupra reglării homeostaziei glucozei (starea de echilibru); stocării lipidelor, metabolismului energiei, alte funcții importante precum producerea de celule roșii sangvine, de celule imunitare, de trombocite, diverși factori de creștere.

Dacă într-adevăr doriți să fiți mereu tineri pe cît este posibil, trebuie să puneți accentul foarte mult pe păstrarea unei mase osoase sănătoase în fiecare deceniu de viață.

Accentul mare pus pe calciu pune în umbră importanța documentată și atenția care ar trebui acordată celorlalte minerale și proteine implicate în producerea de țesut osos.

Fără proteine, mineralele ar fi incapabile să formeze matricea necesară sintezei osoase. Fără proteine, oasele ar fi sfărâmicioase, fragile și nefuncționale; ar servi doar ca o schelă pentru corp. O concluzie logică este că sursele de minerale mai bune, precum formele legate de proteine însoțite în mod natural de o mare varietate de alți cofactori pentru formarea osoasă, pot fi cele derivate din sursele vegetale.

Formele vegetale ale mineralelor ar putea oferi soluții cu beneficii semnificative. Există dovezi tot mai multe în favoarea ideii că formele vegetale de calciu și de alte ingrediente ale rețetei sănătății osoase oferă o sursă alternativă, cuprinzând mai multe minerale și proteine naturale, care se găsesc în mod tipic în matricea plantelor alături de alte substanțe fitochimice. Unele studii au raportat de asemenea relații pozitive între consumul de fructe și legume și o densitate osoasă crescută, atât la adolescenți, cât și la adulți.

Forma ideală a mineralelor pentru susținerea sănătății oaselor pare a fi cea ”de tip alimentar” natural, antic.

Din acest motiv cea mai ”prietenoasă” pentru organism – cu alte cuvinte, compuși care sunt înalt absorbabili, ușor utilizabili și avantajoși.

Acești nutrienți pe care îi consumăm ar trebui să aibă impactul metabolic cel mai scăzut. Nu trebuie să fie o povară pentru organism și/sau să aibă cele mai puține consecințe asupra încercării organismului de a le degrada, a le absorbi și a le utiliza.

Care este acea formulă magică despre care vorbim și unde o puteam găsi?

Acest dar foarte special al mării este numit Algas calcareas.

Această plantă marină este aruncată de valuri pe malurile unei regiuni îndepărtate din America de Sud. Acolo este culeasă manual din apă.

Aceste alge marine transformate în pudră conțin un întreg spectru de nutrienți vegetali, precum și cantități mari de calciu și magneziu, plus 73 de microminerale. Pagina de internet www.algaecal.com oferă o analiză excelentă și cuprinzătoare a tuturor mineralelor importante conținute în acest supliment alimentar minunat.

Aportul de magneziu din organism îl puteți crește consumând diverse cereale integrale, legume; zaravaturi, pește, fasole neagră și semințele de dovleac.

Algas calcareas conține în mod natural magneziu, calciu, microminerale și fitonutrienți încantități echilibrate, într-un complex alimentar integral.

Datorită efectelor calmante asupra sistemului nervos, magneziul poate ajuta la reducerea anxietății; la relaxarea mușchilor, la scăderea efectelor stresului și la reducerea nivelului hormonului stresului, cortizolul, oferindu-vă și un somn bun.

”Veșnic tânăr” , Dr. Nicholas Perricone

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.