Oameni care şi-au depăşit limitele fizice, sfidând imposibilul

0
483

Toți avem idealuri – o călătorie , să studiem ceea ce ne place, un sport în care să performăm, să ne îmbrățișăm cu vedeta pe care o admirăm.

Ce poate fi mai frumos decât să îți dedici viața unor visuri, să lupți pentru a le împlini și, la final, să te mândrești cu realizările tale? Aventurieri sau doar oameni pentru care pragmatismul și visarea s-au împletit perfect – următoarele exemple pot servi oricând drept modele.

Oddee prezintă poveștile spectaculoase ale câtorva aventurieri care au făcut istorie.

Steve Fossett – milionarul care a făcut prima călătorie în jurul lumii, singur, într-un balon cu aer cald

stevef călătoriePrima călătorie în jurul lumii, singur, într-un balon cu aer cald reprezintă doar unul dintre cele 116 de recorduri sportive bifate de milionarul Steve Fossett. Născut în aprilie 1944, în Jackson, Tennessee, omul de afaceri american deține multiple recorduri privind pilotarea avionului, a balonului cu aer cald sau a planorului. În 2002 a făcut prima circumnavigație în doar 14 zile, 19 ore și 51 de minute.

În septembrie 2007, Fossett a fost dat dispărut pe când pilota un avion deasupra regiunii Sierra Nevada. La cererea soției, instanța judecătorească l-a declarat mort în februarie 2008. În luna octombrie a aceluiași an echipele de salvare i-au găsit rămășițele alături de epava avionului.

Amyr Klink – marinarul brazilian care a navigat în jurul Antarcticii

călătorieÎn 1998, Amyr Klink a pornit în „Antarctica 360”. În această călătorie a făcut înconjurul continentului Antarctica pe apă, pe cont propriu. Expediția a durat 79 de zile. În urma numeroaselor sale expediții, Klink a scris diverse cărți.

Exploratorul a fost prima persoană care a vâslit peste Atlanticul de Sud, plecând de la Luderitz, Namibia, pe 10 iunie 1984 și a ajuns în Salvador, Brazilia, pe 18 septembrie, 100 de zile mai târziu.

În 2002, Klink a dus la bun sfârșit o etapă experimentală a proiectului sau „A Trip to China”, o călătorie în jurul lumii, realizată printr-o cale maritimă din Cercul Arctic, neexplorată până atunci. Această primă fază a fost îndeplinită cu succes între 30 ianuarie și 6 aprilie 2002.

Antoine de Saint-Exupery – autorul romanului „Micul Prinț” s-a inspirat din experiența sa nefericită în Sahara

exupery călătorieAntoine de Saint-Exupery (1900-1944) a fost un aristocrat francez, scriitor, poet și aviator. Este cunoscut în special pentru romanul său, „Micul Prinț”. Ei bine, se pare că lucrarea sa este inspirată chiar din realitate. Pe 30 decembrie 1935, după aproape 20 de ore în aer, Saint-Exupery, alături de copilotul său, s-a prăbușit în deșertul Saharei.

Cei doi încercau să depășească recordul de viteză pentru un zbor între Paris și Saigon. Premiul pus la bătaie era în valoare de 150.000 de franci.

Amândoi au supraviețuit în mod miraculos accidentului, dar au avut de îndurat halucinațiile și stările provocate de deshidratarea rapidă. În a patra zi în deșert, bărbații au fost salvați de un beduin care le-a administrat un tratament de rehidratare tradițional.

Rick Hansen: sportivul care a devenit prima persoană care a călătorit în jurul lumii într-un scaun cu rotile

rick-hansen călătorieRick Hansen este un sportiv canadian, activist pentru drepturile persoanelor cu leziuni la nivelul măduvei spinării. Bărbatul a fost impresionat de gestul unui coleg, Terry Fox, care își pierduse un picior din cauza cancerului osos. Fox decisese să alerge în cadrul Maratonului Speranței, de-a lungul Canadei, pentru strângerea de fonduri în domeniul cercetării cancerului.

Inspirat de curajul și gestul lui Fox, Hansen a decis să inițieze și el o călătorie similară, și anume să facă înconjurul lumii în scaunul cu rotile. Scopul sportivului era acela de a-i sensibiliza pe oameni și de a strânge fonduri pentru cercetările în privința leziunilor de la nivelul măduvei.

Hansen a pornit pe 21 martie, 1985, din Oakbridge Mall, Vancouver. Deși la început oamenii nu au dat importanță demersului său, curând bărbatul a atras atenția presei și a comunității. Astfel, de-a lungul călătoriei sale de 26 de luni, pe un traseu de 40.000 de km, prin 34 de țări și 4 continente, Hansen a fost primit ca un erou internațional.

Pe 22 mai 1987, Hansen a fost primit în Vancouver în uralele miilor de fani. A strâns nu mai puțin de 26 de milioane de dolari pentru cauza sa.

Alastair Humphreys: Englezul care a traversat lumea cu bicicleta

alastair călătorieLa vârsta de 24 de ani, Alastair Humpreys din Marea Britanie s-a angajat într-o expediție cu adevărat spectaculoasă: înconjurul lumii cu bicicleta. Bărbatul și-a părăsit țara natală și a traversat 5 continente și 60 de țări în 4 ani. A avut un buget de doar 10.000 de dolari.

Bărbatul a pedalat din Anglia până în Africa de Sud. Apoi, a traversat Atlanticul cu yachtul. Din Patagonia până în Alaska a pedalat. Alastair a traversat Pacificul cu un cargobot, revenind în Anglia din Sibera de Est. Englezul a scris 3 cărți despre aventurile expediției sale.

Sursa: ziare.com

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.