Cum poate cafeaua să „topească” kilogramele în plus

0
289

cafeaua

Teoria conform căreia cafeaua ajută când vrei să scapi de kilogramele în plus, se dovedește a fi cât se poate de adevărată.

Cercetătorii de la Universitatea Northwestern din Evanston, Illinois au analizat efectele pe care le are cafeaua asupra organismului. Ei au descoperit că această băutură acționează în mod opus canabisului.

Citiți și Zațul de cafea, biocombustibil nepoluant.

Dacă fumătorii de marijuana se simt înfometaţi şi recurg la ciocolată, deoarece substanţa psihoactivă afectează părţi ale creierului asociate cu apetitul, cafeaua are un efect opus şi suprimă foamea.

Cafeaua ajută la scăderea în greutate

În noul studiu, experţii au descoperit că această băutură ajută la scăderea în greutate. Nu numai prin accelerarea metabolismului, ci şi prin suprimarea dorinţei de a mânca…

Studii anterioare au arătat că două cești de cafea pe zi, după urmarea unei diete, menţin greutatea corporală.

Citiți și Băuturi din plante exotice cu proprietăți terapeutice.

În 2015, Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară recomanda adulţilor să consume până la 400 de miligrame de cofeină pe zi. Femeile însărcinate nu trebuie să depăşească un consum zilnic de 200 de miligrame. Dacă dozele recomandate sunt depășite, există riscuri pentru sănătate, inclusiv anxietate şi insuficienţă cardiacă, relatează Rador.

Ana Grama