Cafeaua – Ştiaţi că…

0
350

CafeauaCafeaua … A fost descoperită de… capre? Se pare că păstorul Kaldi (Etiopia) observase cum caprele sale sunt mai energice şi insomniace după ce mâncau boabe de… cafea!

… Este un puternic antioxidant? O ceaşcă de cafea pe zi are rolul de a neutraliza radicalii liberi, având efecte anticancerigene.

… Prezintă efecte de întinerire? Cafeaua, prin conţinutul său bogat în substanţe active are rolul de a accelera metabolismul şi de a detoxifia organismul. La nivelul pielii măştile şi împachetările cu cafea au efect anticelulitic şi de întinerire.

… Stimulează memoria? Cafeaua îmbunătăţeşte funcţiile creierului, stimulează SRAA-ul – „trezire corticală” – şi prelungeşte starea de veghe.

… Alungă somnul de după masă? Ca să vă mențineți tonusul puteţi bea o ceaşcă de cafea după o masă copioasă.

… Poate ucide? Da, cafeaua poate ucide, dacă este consumată în doză prea mare!

… Previne diabetul zaharat? Institutului American Împotriva Cancerului susţine în urma unor cercetări că diabetul zaharat de tip II ar putea fi prevenit prin consumul zilnic a unei ceşti de cafea.

… Se poate picta cu cafea? O puteţi considera un pigment natural. Cafeaua poate fi folosită şi pentru vopsirea naturală a părului!

… A fost inclusă în raţia de mâncare primită de soldaţi în timpul Războiului Civil? Soldaţii au fost atât de încântaţi de gustul cafelei încât au integrat o râşniţă de cafea în armele pe care le purtau.

… Cafeaua neagră simplă, fără zahăr, frişcă sau alte ingrediente adiţionale, conţine 0 calorii?

 Sursa: loxodonta.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.