Beneficiile consumului de cafea
Oamenii care consumă mai multe cești de cafea în fiecare zi, ar putea prezenta un risc mai scăzut de dezvoltare a sclerozei multiple. Acestea sunt concluziile sugerate de un nou studiu.
Studiul efectuat pe un umăr de 5.600 de adulți din Suedia și SUA a relevant că persoanele care au băut patru până la șase cești de cafea pe zi au fost cu până la 35% mai puțin susceptibili în a dezvolta scleroză multiplă, comparativ cu cei care nu au consumat cafea, relatează Web MD.
Cercetătorii au subliniat că, potrivit studiului, cafeaua luptă împotriva sclerozei multiple. Aceasta este o maladie în care sistemul imunitar atacă din greșeală stratul protector din jurul fibrelor nervoase din creier și ale coloanei vertebrale.
Simptomele asociate pot include:
- slăbiciune musculară
- amorțeală
- probleme de vedere și de gândire
- pierderea echilibrului
- lipsă de coordonare
Consumați cafea cu moderație!
Dr. Ellen Mowry, profesor de neurologie la Universitatea Johns Hopkins, din Baltimore, a precizat că acest lucru nu înseamnă că ar trebui să „recomandăm consumul agresiv de cafea”. De asemenea, faptul că băutorii de cafea au prezentat un risc mai mic de scleroză multiplă, ar putea implica și alte aspecte ale vieții lor. Dieta sau un obicei din stilul lor de viață au un impact determinant, a explicat Mowry.
„Până când suntem în măsură să dovedim concret efectele cafelei sau ale cafeinei, nu putem face recomandări”, a concluzionat cercetătoarea.
Cu toate acestea, constatările actuale, aduc o dovadă suplimentară că aportul mai mare de cafea a fost legat de riscuri mai mici ale unor afecțiuni care implică degenerarea celulelor creierului. Printre acestea se numără boala Parkinson și Alzheimer.
Cercetătoarea a adăugat că oamenii de știință au confirmat faptul că aportul mare de cafeină a protejat șoarecii de laborator de scleroză multiplă. Procesului inflamator care provoacă daune la nivelul nervilor din creier și la nivelul coloanei vertebrale a fost blocat de această substanță.
Rezultatele preliminare ale studiului vor fi prezentate în luna aprilie, în cadrul întâlnirii anuale American Academy of Neurology, din Washington, D.C.
Așadar, oricât de verde ar fi unda primită pentru consumarea acestei licori aromate, moderația se impune. Dacă o vom consuma în exces, efectele sunt inverse. Tot astfel se întâmplă în orice abuz, organismul cedează. De asemenea, trebuie să avem grijă de unde procurăm cafeaua, ea trebuie să aibă calitate. Și, pe cât posibil, să consumăm cafea din culturi bio.
Tradus de Emanuela Popa
Te invit să citești Băuturi din plante exotice cu proprietăți terapeutice.
Jurnal Spiritual