Buretele de bucătărie, hotelul bacteriilor din casă

0
290

Buretele Aceste ştiri pot veni ca o surpriză totală pentru cei obsedaţi de curăţenie, dar buretele de bucătărie este unul dintre cele mai murdare locuri din casă – de 200. 000 de ori mai murdar decât scaunul de toaletă. Şi nu discutăm aici despre bacterii inofensive care stau nestingherite pe prosopul de vase sau ustensilele de bucătărie.

Germenii găsiţi pe buretele de vase şi blaturile de tocat cu o bacterie care poate provocă paralizie

Experţii au făcut legătura între germenii găsiţi pe buretele de vase şi blaturile de tocat cu o bacterie care poate provocă paralizie. Un nou studiu a descoperit că există aproximativ 10. 000 de bacterii pe 2. 5 cm pătraţi de burete şi 1 milion pe prosopul de vase.

Dr. Charles Gerba, profesor de microbiologie la Universitatea din Arizona, SUA – conduce studii privind modul în care bolile sunt transferate prin intermediul mediului. Munca sa implică cercetarea obiectelor de uz casnic, măsurarea şi determinarea tipului şi creşterii bacteriilor. El a declarat că scaunul de toaletă este, din punct de vedere al microbilor, unul dintre cele mai curate locuri pe care îl putem întâlni în casă. Părerea lui este că ar trebui să fim mai îngrijoraţi de articolele de uz casnic, cum ar fi buretele de bucătărie, cârpele de vase şi pungile reutilizabile pentru cumpărături.

Profesorul Hugh Pennington, unul dintre microbiologi de renume din Marea Britanie, a fost de acord că bucătăria, şi în special buretele de vase sunt printre cele mai murdare locuri din casă. Părerea lui este că este bine să folosiţi un burete pentru a spăla vasele, pentru a curăţa farfuriile de mâncare sub jetul de apă caldă. Insa nu folosiţi niciodată un burete pentru a şterge o farfurie curată. Şi ştergerea vaselor reprezintă o ştiinţă, şi nu una complicată: doar una care ţine de bunul simţ.”

Campylobacter este o bacterie care poate provoca paralizie şi este de obicei găsită pe bureţii de bucătărie

Prof. Pennington a spus că unul dintre cele mai mari obiective pentru Agenţia pentru Protecţia Sănătăţii a fost o bacterie numită Campylobacter. Aceasta poate provoca paralizie şi este de obicei găsită pe bureţii de bucătărie. El a spus: „Aceasta apare în mod natural de la păsările de curte şi poate provoca Sindromul Guillain-Barre. Ea nu afectează gândirea sau felul în care simţim. Aceasta se poate insa răspândi la nivelul nervilor periferici din jurul creierului, afectând mişcarea. Oamenii pot fi efectiv paralizaţi! În majoritatea cazurilor, oamenii se vor însănătoşi, dar  recuperarea poate dura săptămâni, luni sau ani.

„Întotdeauna cel mai murdar lucru, de departe, este buretele de bucătărie”, adaugă John Oxford, profesor de virusologie la Universitatea din Londra, UK –  şi preşedinte al Consiliului de Igienă – organism care compară standardele de igienă din întreaga lume.

 21% dintre cârpele de bucătărie „curate” au niveluri ridicate de microbi

În ultimul său studiu, Consiliul a examinat probele parvenind de la casele din nouă ţări diferite. Acesta a constatat că 21% dintre cârpele de bucătărie „curate” au niveluri ridicate de microbi. Potrivit studiului, Arabia Saudită are cele mai murdare frigidere, 95% dintre ele nu au trecut de testul pentru bacteria E. coli. În Africa de Sud, cel mai murdar loc este butonul de tras apa de la baie;  2/3 dintre ele sunt suspectate de bacteria E. coli şi 40% dintre băi prezentând mucegai.

Sursa: desprecopii.com

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.