Cele mai rapide șapte mașini din lume

0
325

Sunt extrem de rapide,  putând ajunge la viteze ce depășesc 400 km/h, dar performanțele lor nu se opresc la performanță.  Sunt considerate „super-mașini”. Ele par a fi inspirate dintr-un album auto de exceptie. Iată așadar, un top al mașinilor de serie care doboară recorduri pe șosele, conform http://firsttoknow.com/

Bugatti Veyron Super Sport

masina1Linia Bugatti Veyron este cunoscută ca fiind seria cu cele mai rapide și mai scumpe automobile  de serie  din lume începând cu septembrie 2005, când a apărut pe piață primul model, și până în prezent. Dar Bugatti produce un automobil nou în fiecare an.

Deși firma producătoare nu a anunțat în cât timp atinge super-mașina 100 km/h, informațiile furnizate spun că viteza este limitată la 415 km/h.  Prețul oficial  al unui astfel de exemplar este de 4 milioane de dolari.

Hennessey Venom GT

super-mașiniHennessey Venom GT a stabilit un timp -record de 13,63 secunde de la zero la 300 kilometri pe oră, sau 186 mph, în ianuarie 2013.

Compania Hennessey Perfomance a declarat în decembrie 2013 că mai existau doar patru exemplare din cele douăzeci și nouă construie. Prețul unei  astfel  de mașini este de $1.2 million de dolari, conform  http://www.forbes.com/.

Koenigsegg Agera R

masina3Noul model al  firmei suedeze se laudă cu o  accelerație de  0-300 km/h în 14,5 secunde și a fost cronometrat oficial la 260 mph, fiind unul din puținele modele Koenigseggs, care sunt legale în Statele Unite ale Americii. Cu toate astea, la prețul de 4,2 milioane de dolari, probabil că puține exemplare vor putea fi văzute rulând pe șosele.

SSC (Shelby Super Cars) Ultimate Aero

masina4Ultimate Aero a deținut titlul de cea mai rapidă mașina din lume timp de trei ani, între 2007-2010, până ce concurenții mai sus  amintiți au depășit performanțele sale și au plasat-o pe locul al treilea.

Potrivit Guiness Book of World Records, Shelby Supercars SSC Ultimate Aero a fost cea mai rapidă mașina de productie din lume. Cu o viteza de top verificată de 257,41 mph, a fost semnificativ mai rapidă decât viteza de 251 mph de top Bugatti Veryon.

9ff GT9-R

masina59FF este o companie de tuning germană (similară cu Hennessey și Shelby) care își desfășoară activitatea în Dortmund. GT9-R este o îmbunătățire a Porsche Carrera; aceasta poate atinge 100 km/h în 2,9 secunde și o viteză maximă de  414 km/h.  Deși reprezentanții 9FF nu au divulgat prețul super-mașinii,  au declarat că acesta va fi mai mic decât cel al unui Bugatti Veyron.

Saleen S7 Twin Turbo

masina6Unul dintre cele mai vechi autoturisme prezentate, S7 a intrat în producție în anul 2000. Cu un motor de 7000 cc si 750 de cai-putere, mașina atinge 100 km/h  în doar 2,8 secunde; are o viteză maximă  de 400 km/h.

Koenigsegg CCX

masina7Un predecesor al Agera R, CCX a apărut pentru prima dată în piețele americane în 2006. Cu un preț de 550.000 de dolari, modelul este în prezent disponibil doar pentru piața americană. Cu un motor V8 ce dezvoltă 806 cai-putere super mașina poate atinge viteza maxima de 394 km/h.

Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here