Bucureştiul, inclus de Vogue pe lista de destinaţii obligatorii pentru turiştii adevăraţi

0
264

BucureștiVogue prezintă destinații turistice – București 

Bucureștiul ar trebui să se regăsească pe lista de destinații obligatorii din agenda oricărui turist, scrie Vogue.

Farmecul clădirilor aflate în Centrul Vechi din București, alături de barurile, cluburile, muzeele şi magazinele, dar şi „unele dintre cele mai cool case de modă din lume”, sunt remarcate elogios într-un articol publicat de revista americană, relatează Mediafax.

Muzeul Național de Artă Contemporană

Amenajat într-o clădire celebră, construită în era comunistă – Palatul Parlamentului -, prezintă un contrast puternic între arhitectura din acea epocă şi „expoziţiile şi evenimentele culturale pline de viaţă, revoluţionare, din interior”, precizează Vogue.

Magazinul Entrance

Considerat o destinaţie a „luxului underground”, reprezintă un exemplu strălucit care reflectă creativitatea şi dezvoltarea Bucureștiului, chiar dacă o parte a acestei dezvoltări rămâne oarecum ascunsă, sub faţada unui centru urban anost, care, în ultimul deceniu, a început să se trezească la viaţă.

Alt Shift

Un restaurant din centrul Bucureștiului, este menţionat datorită meniului său italian. În plus, la parter se află Control, unul dintre cele mai „cool” cluburi de noapte din Capitală, precizează vogue.com.

Citiți și Anii tineri în cartierele bucureștene.

Energiea

Energiea, care se autodefineşte ca un hub cultural, se remarcă atât prin arhitectura deosebită a clădirii în care funcţionează, dar şi prin cartofii prăjiţi serviţi în interior, care sunt „probabil cei mai buni din București”.

Origo Coffee

O cafenea pe aceeaşi stradă cu Energiea, este un loc „în care clientul poate să îşi aleagă şi să îşi prăjească singur boabele de cafea din sortimentul preferat”. Seara, după ora 19.00, localul se transformă într-un bar. Aici sunt servite cocktailuri şi mai multe feluri de limonadă.

Interbelic

Amplasat în Centrul Vechi, este renumit pentru cocktailurile sale asezonate cu felii de rodie.

Citiți și Din viețile sfinților: Sfântul Dumitru cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor.

Raionul 4

Un magazin în care clienţii pot găsi articole ale unor case de modă celebre, se află în apropiere de o clădire emblematică a Bucureștiului – Ateneul Român, mai spune vogue.com. De asemenea, potrivit Vogue, parfumeria Madison, amplasată pe Calea Dorobanţilor, prezintă clienţilor o gamă variată de parfumuri celebre, dar şi esenţe de nişă, cu arome fine şi mai puţin cunoscute.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.