Bucureşti, gazda Festivalului Național de Teatru Independent

0
111
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

În această săptămână capitala ţării va fi gazda Festivalului Naţional de Teatru Independent (FNTI) ce va aduce bucureştenilor 56 de spectacole, workshopuri şi prezentări de cărţi de teatru.

Festivalul a debutat la sfârşitul săptămânii trecute cu un preview, în care s-au prezentat două spectacole la Godot Café, “Cântec de leagăn”, regia Carmen Lidia, respectiv “Orice pentru tine, Trilogie Americană 1”, regia Doina Antohi, informează Agerpres.

teatrul-independent-in-festival-18461037Startul festivalului s-a dat  luni, 3 noiembrie 2014, la Teatrul Unteatru, cu spectacolul “Dreaming Romania”, regia Mihai Pintilei și Radu Horghidan, producție a Teatrului Fix din Iași, piesă câștigătoare a marelui premiu la prima ediție a evenimentului şi se va încheia duminică, informează Agerpres.

Conform declaraţiei Simonei Cuciurianu, unul dintre oraganizatori, “în festival s-au înscris peste 100 de spectacole. Au fost selectate 56 de spectacole din toată țara, inclusiv de la Chișinău, care se joacă în zece spații independente din Capitală, plus Sala Media a Teatrului Național ‘I.L. Caragiale’, care a fost închiriată pentru ‘Advertego’ un spectacol produs de Varoterem Projekt din Cluj-Napoca”.

Pe parcursul desfăşurării acestui festival se vor juca spectacolele Derapaje”, regia Iris Spiridon, producție Radu Iacoban (Godot Sub Scenă — 19,00), “Cântecul lebedei”, regia Emil Gaju, producție Teatrul Studio “Geneza Art” din Chișinău (Godot Cafe-Teatru — 19,00), “Ce am ales să uit”, regie Raul Codea, producție Teatrul Fix din Iași (Teatrul Mignon — 19,30), “Kampf”, regizor-coregraf Feher Ferenc, producție Studio M din Sfântu Gheorghe (Teatrul de pe Lipscani—20,00), “Voyeur”, regia Claudiu Istodor, producție Teatrul de Artă București (Teatrul de Artă București — 20,15), “Un tramvai numit dorință”, regie Andrei și Andreea Grosu, producție Unteatru din București (Unteatru — 20,30), și “Un tip descurcăreț”, regie Flaviu Suhastru, producție Compania Teatrală BIS din Sibiu (Godot Sub Scenă — 20,30).

Sălile de teatru unde se vor susţine spectacolele din FNTI sunt: Teatrul Luni de la Green Hours, UnTeatru, Teatrul de Artă Bucureşti, Teatrul Arca, În Culise Teatru Pub, Teatrul de pe Lipscani, Teatrul de Sufragerie, Teatrul Mignon, Teatrul Coquette şi Sala Media a Teatrului Naţional.

Actriţa Simona Cuciurianu îşi doreşte ca ediţia din acest an a Festivalulului Naţional de Teatru Independent să aibă la bază idea de întâlnire şi nicidecum de competiţie: “ne-am dorit să ne adunăm, să vedem cu ce probleme ne confruntăm, ce dorințe are fiecare, să facem un schimb de experiență și să plecăm toți mai bogați, financiar cu siguranță nu, dar mai bogați profesional”.

Scopul Festivalului de Teatru  Independent, ce va avea loc zilele acestea la Bucureşti, este acela de a promova ideea producţiei de noi spectacole, precum şi creşterea notorietăţii brandului FNTI în rândul publicului larg. Mai mult decât atât, organizatorii îşi propun consolidarea relaţiilor dintre comunităţile teatrale la nivel naţional, dar şi crearea unui parteneriat între acest mediu creative şi zona de business.

Alex. G. 

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here