Bruxelles – „buricul Europei”

0
169
BruxellesNumit „buricul Europei”, Bruxelles este o metropolă ambiţioasă pe tărâmul politicii internaţionale.

Piaţa Mare este locul unde se organizează cel mai cunoscut târg de flori. Aceasta este îndrăgită de localnici din motive artistice şi afective.

Primăria din Bruxelles lasă la vedere faţada ei bogată. Edificiul este un patrulater flancat de turnulețe, cu un parter ce se deschide prin arcade, cu trei etaje şi un acoperiș cu lucarne. Totul este prilej de ornament, dovedind o fantezie exuberantă şi un simț estetic sigur.

De asemenea, Marea Piaţă îşi conturează personalitatea graţie, ghildelor.

După cum se arată pe site-ul celor de la ziarulfacia.ro, în timpul războiului Ligii de la Augsburg, pentru a elibera francezii asediaţi în Namur, mareşalul de Villeroy bombardează sistematic oraşul, distrugând patru mii de case şi Piaţa. Bruxelles nu disperă şi la numai un an după catastrofă, începe reconstruirea caselor distruse.

Lucrarea a fost condusă de Willem de Bruyn. El a lăsat colaboratorilor săi grija de a reface clădirile. Deşi stilul impus de Willem de Bruyn se caracterizează printr-o frumuseţe sobră, colaboratorii săi îmbogăţesc numărul frontoanelor cu volute şi vădesc mai multă fantezie liberă.

Prima menționare a orașului este în jurul anului 700, când Sfântul Vindecean, s-a îmbolnăvit la Bruxelles, în timpul unei vizite.

Potrivit celor de la ziarulfacia.ro în secolul al X-lea, Bruxelles era o cetate pe malul Zenei.

Pe de altă parte, în secolul al XI-lea orasul era un târg.

Către sfârșitul dominației austriece, s-au stabilit la Bruxelles mai multe familii din nobilime Iar sub regimul francez rolul de centru al orașului s-a mărit.

Apoi în 2000, Bruxelles a fost declarat capitală culturală europeană.

Toate aspectele relatate mai sus ne duc cu gândul că, în exterior este un oraş impresionant prin arhitectura sa, iar în interior, o istorie măsurată în secole purtând nume sonore.

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here