Google dezvoltă o tehnologie prin care o brăţară ar putea să diagnosticheze cancerul. Va putea să împiedice infarcturile, atacurile cerebrale sau alte boli dintr-un stadiu incipient, relateză BBC.
Potrivit pourquoidocteur.fr, citat de Agerpres, funcționarea acestui instrument se bazează pe utilizarea particulelor nanometrice (de 2000 de ori mai mici decât o celulă sanguină), ingerate prin intermediul unei tablete și care circulă în fluxul sanguin pentru a măsura modificările biochimice și a anunța începutul formării unei tumori, dar și al unui atac de cord sau accident vascular cerebral.
„Imaginaţi-vă că înghiţiţi o pastilă şi că acea pastilă are în ea nişte chestii mici, numite nanoparticule. Acestea sunt particule minuscule, cam două mii încap într-o celulă sangvină. Ele sunt „decorate” la suprafaţă cu markeri care se ataşează la celulele canceroase. Noi vom face ca acele nanoparticule să circule prin tot corpul tău şi să caute celule canceroase, după care colectăm nanoparticulele cu un magnet la nivelul braţului şi practic, le „întrebăm” ce au văzut. Sperăm să se lumineze doar celulele canceroase”, spune Conrad.
Şeful Google Life Sciences afirmă că abordarea medicinei trebuie schimbată:
„Ideea de bază aici la Google Life Sciences este să schimbăm abordarea medicinei, adică să nu mai fie episodică şi reactivă, de exemplu ca atunci când te duci la doctor pentru că te doare braţul, ci să fie proactivă, să insistăm pe latura de prevenţie”.
Tehnologia dezvoltată de Google Life Sciences pune însă unele probleme. Pielea umană prezintă proprietăţi diferite, de la grosime până la culoare. Acest lucru ce ar putea influenţa eficacitatea brăţării anti-cancer.
Jurnal Spiritual