Bradul de Crăciun construit din cărţi de la Academia Regală Spaniolă

0
248

Bradul de CrăciunAcademia Regală Spaniolă a amenajat, în 2014, chiar în faţa sediului său din Madrid un pom de Crăciun cu totul special. Bradul de Crăciun a fost construit dintr-o mie de exemplare ale “Dicţionarului limbii spaniole”.

De formă piramidală, cu o înălţime de şase metri şi un diametru de 2,2 metri, Bradul de Crăciun a marcat încheierea ciclului de acţiuni prin care prestigioasa instituţie de cultură a sărbătorit în 2014 împlinirea a trei sute de ani de existenţă, a declarat directorul ales al academiei, Dario Villanueva, scrie Agerpres.

Fiecare volum a fost învelit în plastic, astfel încât să nu fie deteriorat de intemperii. După sărbători, 300 de exemplare – câte unul pentru fiecare an al Academiei Regale Spaniole – au ajuns la cititori. Unele au fost donate unor biblioteci publice, iar altele puse în vânzare.

Cea de-a 23-a ediţie a “Dicţionarului limbii spaniole” a fost difuzată în 100.000 de exemplare, la 16 octombrie. Ele au fost distribuite în Spania şi în ţările de limbă spaniolă. Din 2015, cartea este disponibilă şi pe internet.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here