Sărbătoarea Bobotezei în jurul lumii – Galerie foto

0
544
Creştin ortodocşii prăznuiesc în fiecare an pe data de 6 ianuarie, Botezul Domnului , care este cunoscută și sub denumirile de Arătarea Domnului sau Epifania.

Cu alecest prilej, theguardian.com a publicat un calup de imagini în care sunt surprinse momente din slujbele bisericești și tradițiile ce marchează această ziua de Boboteaza la popoarele creștine.

Slujba de Boboteaza oficiată de suveranul pontif, Papa Francisc, în catedrala Sfântul Petru din Vatican.

BoboteazaSărbătorea Bobotezei în Salonic, Grecia

greciaUn grup de bărbați se pregătesc să sară în apele înghețate ale unui lac din Sofia pentru a recupera cu cruce de lemn aruncată de un preot. Tradiția, ce vine din  perioada bizantină și este înrădăcinată și la alte popoare creștine. Se spune că cel care se aruncă în apele înghețate și reușește să recupereze crucea va avea un an bun; el va fi ferit de boli și necazuri.

grupÎn Grecia, Nikos Konstantopoulos, ține crucea recuperată din ape, care este sărutată de un înotător, în timpul unei ceremonii de sfințire a apei de pe plaja pe plaja Flisvos din Grecia.

nikosCursă tradițională de cai, de Boboteaza Pietroșani, România. Ca o tradiție, în fiecare an preotul din Pietroșani sfințește caii gospodarilor, după slujba de Boboteaza. Asa animalele vor fi sănătoase și apte de muncă tot anul.

cai

Conform tradiție, un grup de bărbați se cufunda până la brâu în apele înghețate ale râului Kalofer, Bulgaria. Ei sunt conduși se primarul orașului și un toboșar; cântă și dansează un mazhko horo în timpul căruia împing bucăți de gheața spre  malurile râului.

bulgCredincioșii aprind lumânări după slujba de Boboteaza la Durres, Albania

albania

Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here