„Blue Moon”, un diamant albastru excepțional, menit să intre în istorie

0
323
Blue Moon, un diamant albastru excepțional, menit să intre în istorie
Blue Moon, un diamant albastru excepțional, menit să intre în istorie

Blue Moon, un diamant albastru excepțional, menit să intre în istorie

Muzeul de Istorie Naturală din Los Angeles a prezentat „Blue Moon Diamond”, un diamant de 12 carate, de un albastru intens și de o calitate excepțională, menit să intre în istorie, susțin experții. 

Potrivit AFP, citat de Agerpres, diamantul este rotund, de un albastru intens și de o sclipire excepțională. „Blue Moon” este „o descoperire extrem de importantă, una din cele mai rare pietre prețioase descoperite recent datorită culorii, clarității și tăieturii sale”, notează într-un comunicat muzeul care va expune piatra până în ianuarie.

Eloise Gaillou, responsabilă a departamentului de minereuri și pietre prețioase al muzeului, consideră că „Blue Moon” este una din cele mai importante pietre prețioase descoperite în ultimii 100 de ani.

Blue Moon, un diamant albastru excepțional, menit să intre în istorie

Diamantul a fost găsit într-o mină din Africa de Sud. Piatra este depășită ca mărime doar de câteva diamante albastre, precum „Heart of Eternity”, estimat la 16 milioane de dolari, sau „Hope” de 45 de carate, estimat la aproximativ 350 de milioane de dolari.

Potrivit lui Eloise Gaillou, raritatea lui „Blue Moon” este dată de culoarea sa pură, intensă, de o calitate excepțională, mai intensă decât bleu-cenușiul diamantului „Hope”.

Un diamant albastru este descoperit pe an

„Un diamant albastru este descoperit pe an și, în general, mai mic de, 2,3,4 carate”, în mina Cullinan din Aftica de Sud, a declarat Suzette Gomez, directoare a Cora International, un atelier american, care șlefuite și vinde pietre prețioase, proprietar al diamantului „Blue Moon”.

Valoarea de piață a „Blue Moon”, pentru care a fost nevoie de șase luni pentru a fi șlefuit, nu este încă cunoscută, dar Suzette Gomez a subliniat că piatra brută de 29 de carate a fost achiziționată de Cora pentru suma de 26 de milioane de dolari.

În general, diamantele albastre, având jumătate din mărimea lui „Blue Moon”, sunt vândute la prețul de 2 milioane de dolari caratul.

Citește și:

Cocktail-ul cu diamante comestibile și boabe din aur, vântut într-un local din Londra
I-a cumpărat fiicei sale de 7 ani cel mai scump diamant din lume
„Diamantul Negru”, cea mai scumpă îngheţată din lume

Ana Grama

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.