Blood Falls: cascada care „sângerează” în Antarctica

Antarctica și misterele ei

0
243

Antarctica și misterele ei

Antarctica -Potrivit unui studiu publicat în revista Nature Communications, o vastă rețea de ape sărate pline de viață se află sub solurile înghețate din Dry Valleys din Antarctica.

antarcticaDescoperirea din Antarctica, a fost făcută în timp ce era studiată cascada Blood Falls. Există  o pată de un roșu sângeriu de pe o proeminență a Ghețarului Taylor. Când echipa de cercetători a dat de apă sărată în lumea subglaciară din Antarctica, informează International Business Times UK.

Oamenii de știință menționează că solul înghețat din Taylor Valley oferă o apă lichidă

 Se întinde pe cel puțin 12 km de la coastă spre interior și leagă lacurile împrăștiate pe această vale. Această apă subglaciară este de două ori mai sărată decât apa marină.

Conform http://www.livescience.com/, regiunea Dry Valleys este în mare parte neacoperită de gheață, excepție făcând doar câțiva ghețari izolați.

În lacul Bonney, se revarsă Cascada Blood Falls

Din cea mai sudică dintre cele mai mari trei văi din Dry Valleys, din Antarctica,  se revarsă Cascada Blood Falls, care reprezintă o rețea hidrologică mult mai mare. S-a demonstrat apoi că apariția culorii roșiatice este cauzată de viața microbiană din mediul acvatic.
„Am învățat atât de multe despre văile uscate din Antarctica doar uitându-ne la această curiozitate. Blood Falls nu este doar o anomalie, este o poartă spre această lume subglaciară”. A menționat  autorul studiului, Jill Mikucki, microbiolog la Universitatea din Tennessee, Knoxville.

Unele voci invocă cauza congelării și evaporării lacurilor mai mari, care umpleau cândva această vale

Ceea ce nu se cunoaște cu exactitate este modalitatea în care apa din Antarctica s-a transformat într-una cu atât de mare salinitate. Unele voci invocă cauza congelării și evaporării lacurilor mai mari, care umpleau cândva această vale. Pe aceeași linie se încadrează și saramura. Care ar putea să fi rămas din apa oceanului Antarctica .  Aceasta cândva a inundat cândva canioanele înainte de a se retrage.

Ce este interesant pentru cercetători este că văile uscate sunt similare cu cele găsite pe Marte

Pentru a detecta apa sărată, echipa de cercetători a folosit un senzor electromagnetic aeropurtat în Taylor Valley. Acesta  creează un câmp magnetic pentru a culege diferențele de conductivitate din pământ la o adâncime de aproximativ 1.000 de picioare (304,8 metri).
Ce este interesant pentru cercetători este că văile uscate sunt similare cu cele găsite pe Marte. Ceea ce înseamnă că ape subterane sărate s-ar fi putut forma și pe Planeta Roșie. Dovedind că poate exista apă lichidă și într-un mediu uscat, concluzionează International Business Times UK.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.