Blândețe și răbdare

Răbdarea este rodul credinței

0
210

blandeteRăbdarea este rodul credinței

Răbdarea -Aduc roadă întru răbdare. (Luca 8, 15). Nimeni nu dobândește imediat experiența vieții. Este nevoie de mulți ani pentru a smeri voința noastră nesupusă, a ne înmuia inima împietrită, a preface iritarea noastră în blândețe, a „pune pază gurii” noastre, ce se deschide atât de des pentru o flecăreală fără folos ori de-a dreptul dăunătoare. Creșterea duhovnicească a sufletului omenesc are loc treptat, așa cum pământul rodește de la sine.  Mai întâi pai, apoi spic, după aceea grâu deplin în spic (Marcu 4, 28).Toate la timpul lor.

Pentru ca Dumnezeu să poată crește în noi roada adevărată este neapărată nevoie să așteptăm cu răbdare și liniște ușurarea greutăților

Așadar, să nu cârtim, să nu ne plângem de lucrurile pe care nu le putem schimba. Să primim toate cu duhul blândeții, privind cu seninătate nereușitele și crezând că toate au o latură luminoasă. Încercările vor fi atunci spre folosul nostru și ne vor aduce pace în suflet.

A aduce roadă întru răbdare înseamnă și a încredința în mâna lui Dumnezeu

Toate urmările acțiunilor noastre. Semănătorul aruncă sămânța, pământul o primește, omul nădăjduiește într-o recoltă mulțumitoare. El seamănă cu nădejde, dar știe că reușita este în mâna lui Dumnezeu. Secerișul nu trebuie grăbit. Nu trebuie să tot tulburăm sămânța ascunsă în sânurile pământului. Uneori este nevoie doar să așteptăm cu răbdare și cu nădejde. Monica, mama fericitului Augustin, a așteptat patruzeci de ani roada rugăciunilor sale până când fiul ei păgân s-a întors către Dumnezeu. La vremea rânduită de către Domnul, acea roadă s-a pârguit minunat, spre bucuria ei și spre slava lui Dumnezeu.

„Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu” – Ed. Cartea Ortodoxă

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.