Biserica Sfântului Mormânt

0
885

Biserica Sfântului Mormânt, cât și cea de la Betleem, a Nașterii, sunt cele mai vechi biserici din lume, și sunt ortodoxe. Ele fac dovada autenticității credinței noastre apostolice.

118314_sfantul-mormant-ierusalim23Sub cupola Bisericii Sfântului Mormânt se adăpostesc cele mai însemnate locuri legate de moartea și Învierea Domnului Golgota- sub masa Sfântului Altar se vede până în ziua de azi  locul unde a fost înfiptă crucea Mântuitorului, Lespedea Ungerii, Sfântul Mormânt și locul unde a fost descoperit Sfânta Elena, Crucea Domnului.

Sfântul Constantin a căutat Sfânta Cruce cu un dor înfocat, pentru că el a văzut crucea pe cer. Atunci a întrebat pe câțiva dintre oștenii lui, demnitari, generali, care erau creștini și aceștia i-au vorbit despre cruce. Și în acea noapte a avut o descoperire prin care Sfânții Apostoli Petru și Pavel i-au spus să nu se teamă. Așa încât, el și-a pus semnul crucii pe steag și pe platoșele oștenilor lui. Prin credința în semnul crucii, el l-a învins pe Maxențiu, a intrat biruitor în Roma, și nu s-a mai dus la templul păgânesc să aducă jertfă la altar, ci a ridicat în inima Romei un obelisc, punând deasupra semnul Sfintei Cruci, scriind   prin acest semn a fost izbăvită cetatea de tirani . Și tot timpul a avut în inimă dorința să afle Sfânta Cruce, pentru că, prin crucea Domnului i s-a deschis calea spre biruință.

Sfântul Constantin a dat libertate religiei creștine în anul 313 prin Edictul de la Milano. El a trimis pe Sfânta Elena, mama sa, la Ierusalim, să afle Sfânta Cruce, și așa s-a zidit acolo biserica numită astăzi a Sfântului Mormânt. Acesta a fost mereu înnoită, și păstrată cu evlavie, de la Constantin cel Mare, de toate stăpânirile care s-au succedat de la anul 326-327, până în zilele noastre.

Preot Dumitru Irina

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.