Bijuteriile din aur pot provoca depresia

0
510

bijuteriile-tacerea-trupul-frumusetePersoanele care poartă o perioadă îndelungată de timp bijuterii din aur pot face depresie, susţin cercetătorii canadieni. Savanții nu recomandă renunțarea la bijuteriile din aur, ci doar ca acestea să fie scoase în timp ce dormim, pentru a se evita astfel efectele nedorite.  

Potrivit unui studiu despre efectul bijuteriilor din aur asupra sănătăţii psihosomatice a persoanei care poartă aceste bijuterii, oamenii de știință au ajuns la concluzia că aurul şi bijuteriile din aur pot provoca dezvoltarea unor afecţiuni psihice, inclusiv depresia.

Experții au stabilit că acest metal preţios are capacitatea de a influenţa negativ asupra sistemului nervos.

Este vorba despre contactul dintre piele şi bijuteriile din aur, care se răsfrânge negativ asupra psihicului, generând o stare inexplicabilă de nelinişte şi de încetinire a proceselor metabolice.

Persoanele care au un psihic instabil riscă atunci când poartă timp îndelungat bijuterii din aur să facă depresie.

În plus, bolnavilor epileptici nu li se recomandă să poarte bijuterii din aur. Sclipirea şi strălucirea bijuteriilor pot provoca uneori un atac de panică la anumite persoane.

Potrivit cercetătorilor, de vină pentru aceste efecte neorite sunt reacţiile chimice care se produc în timpul contactului pielii cu aurul. În momentul în care aurul intră în contact cu pielea, el elimină o substanţă chimică. Aceasta are un efect nociv asupra sănătăţii omului.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here