Imagini surprinzătoare ale biodiversității

0
589

Big Pictures este un concurs de fotografie organizat de Academia de Științe din California, care urmărește să arate tuturor cât de uimitoare este planeta Pământ.  Fotografii sunt încurajați să prezinte lucrări care celebrează și ilustrează diversitatea vieții pe Terra.

Rhonda Rubinstein este cofondator al expoziției. Ea afirma că rolul acestei galerii inedite este de „a explora, explica și susține viața pe Pământ”.

Un juriu format din nouă specialiști au vizualizat peste șase mii trei sute de fotografii din care au desemnat patruzeci și cinci de fotografii excepționale care oferă o perspectivă științifică  în ceea ce privește eforturile de protejare a biodiversității, după cum se arată pe wired.com.

Big Pictures„Pinguinul cel norocos” realizată în Cuverville Island, Antarctica este imaginea care a câștigat anul acesta Marele Premiu.

Fotograful Paul Souders a surprins momentul în care un pinguin din specia Pygoscelis Papuascapă milimetric din fălcile unei foci, Hydrurga leptonyx.

Primul loc la secțiunea concursului Big Pictures a fost Păsăria, adjudecat de fotograful Pål Hermansen din Norvegia.

Fotografia, intitulată sugestiv „Attack” înfățișează  momentul în care o  gaită,  este atacată de Accipiter nisus, cunoscut popular ca uliul găinilor.

Secțiunea Nevertebrate, pești, amfibieni, reptile și mamifere marine a fost câștigată de fotograful Paul Souders cu o imagine realizată în Hudson Bay, Canada, în care este prezentat un urs polar scufundat în apa înghețată.

La categoria Mamifere, a fost desemnat câștigător, Emanuele Biggi

Fotografia,  Curvy kingrealizată în Gran Paradiso National Park. Imaginea alpină înfățișează o capră ibex cocoțată pe stâncile înghețate din regiunea munților Alpi. Aceste mamifere trăiesc în zonele abrupte, la altitudini de până la trei mii două sute de metri.

 Fotografia lui Ray Collins, un împătimit al valurilor, Snow Mountain, realizată în Wollongong, Australia. Deși arată ca un munte înzăpezit, nu este decât un val uriaș; în vârful lui se pot observa oglindite razale soarelui.

O fotografie care surprinde momentul uimitor în care o antilopă gnu se aruncă în valurie râului Mara din rezervația Maasai Mara, din sud-vestul Kenyei. Reliazată de fotograful Scott Marmer, imaginea premiată cu Mențiunea de Onoare, se intitulează Leap of Faith.

Rhino Bodyguards, sau altfel spus gărzile de corp ale rinocerului este o fotografie realizată de Emmanuel Rondeau, în Kenya. Ea surprinde măsurile luate de autorități pentru protejarea rinocerilor albi, Ceratotherium COTTONI, amenințați cu dispariția.

Natura este splendidă și parcă nimic nu o poate învinge atunci când vine vorba de frumusete.

De la cele mai mici creaturi pâna la cele mai frumoase peisaje, Pământul este plin de creații minunate. Fotografi iscușiți le-au surpins în imagini uimitoare. Prin organizarea evenimentului Big Pictures, Academia de  Știință din California nu face decât să ne readucă aminte ce minunății ascunde planeta noastră.

 Emanuela P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.