Bicicleta din bambus care generează energie electrică | FOTO

0
261
Bicicleta din bambus care generează energie electrică
Bicicleta din bambus care generează energie electrică

Bicicleta din bambus care generează energie electrică

Bambootec, un consorţiu din Yucatan, Mexic, a creat o bicicletă de bambus care transformă energia cinetică în energie electrică pentru încărcarea dispozitivelor mobile.  

Bicicleta din bambus un tablou de navigaţie pe ghidon, care măsoară distanţa şi timpul parcurs, precum şi o conexiune Bluetooth. Noul model este o reuşită inginerească, piesele fiind sunt destul de simplu de asamblat. Chiar dacă bicicletele generatoare de curent electric nu sunt o noutate pe piaţă, dar acest model ar putea fi unul accesibil pentru polulație.

Potrivit fondatoareei Bambootec, Cristina Espinosa Lopez, transferul de energie este posibil datorită unui convertor amplasat în butucul roţii din spate care transformă energia cinetică în energie electrică şi în cadrul unui circuit o transferă într-un captator aflat sub şa.

Bicicleta din bambus care generează energie electrică

Un regulator a fost, de asemenea, adăugat la convertor, în scopul de a asigura că energia electrică generată de bicicletă nu este distribuită inegal din cauza variaţiilor de viteză sau frânare rapidă.

Acest tip de bicicletele ar putea fi uşor asamblate în centre din ţările în curs de dezvoltare, deoarece bambusul este un produs mult mai ieftin decât alte materiale. De asemenea, bicicleta poate fi folosită atât pentru transport, cât şi pentru încărcarea dispozitivelor atunci când reţelele electrice sunt defecte.

8a040ac37ead1762ce73b7f9e6e26ecd99f0e17e

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.