Beneficiile siropului de arțar (II)

0
500

652x450_082459-cele-mai-frumoase-specii-de-artar-japonezSiropul de arţar provine din cunoscutele păduri de arţar din America de nord, unde indienii deja cunoşteau arta de a extrage din acest arbor” mierea” dulce şi preparau cu ea un sirop şi îl conservau. Cum în acele latitudini zahărul era foarte rar, siropul de arţar avea un rol foarte important în alimentaţia bazică.

La fel le-au servit indienilor ca tonic energetic,şi în perioada bolilor se alimentau frecvent doar cu apă extracţii de plante medicinale combinate cu sirop de arţar ce întărea mai mult efectele vindecătoare ale plantelor.

În siropul de arţar se disting trei categorii, ce se poate recunoaşte după culoare denumit degradul A,B şi C.

Gradul A se obţine din prima fază a culturii, este cea mai bogată,conţine mai mult zahăr mai puţin săruri minerale. Este un îndulcitor utilizat în gătitul prăjiturilor.

Gradul C se obţine din ultim faza a culturii, când esenţa este mai groasă.E mai puţin dulce dar are un nivel de săruri minerale superior decât cel de gradul A.

Pentru că are un nivel echilibrat de minerale se foloseşte doar gradul C în amestecul de sirop, pentru a preveni probleme carenţiale. Siropul de gradul C conţine un nivel înalt de calciu,  zinc, mangan şi fier(dublu că cel de gradul A).

Conține:

Calciu

Calciul contribuie la creşterea normală a oaselor şi a dinţilor;ajută la funcţionarea muşchilor a nervilor şi circulaţia sângelui. Asociaţia acidului citric şi a calciului are efecte pozitive

Fier

Este vital pentru om.Este elementul ce constituie hemoglobină(globulele roşii)şi e nevoie pentru transportul oxigenului.femeile şi tinerii cu deficit de fier prezintă: circulaţia slabă a sângelui,melancolie, dificultăţi de concentrare etc.

Mangan

Este indispensabil şi regenator a hidraţilor de carbon, colesterolului ,fierului şi cuprului.Joacă un rol important în funcţionarea scheletului şi a glandelor genitale.

Zinc

Este favorabil în creşterea corpului şi al scheletului,în regenerarea pielii şi a celulelor capilare şi activează cicatrizarea. Joacă un rol important în metabolismul albuminei şi are grijă de secreţia normală a insulinei.În general, cantitatea de zinc în corp este sub limita, ceea ce poate fii echilibrat cu siropul de arţar de gradul C.

Prepararea

Pentru un pahar mare cu băutura dietetică(lămâia şi siropul) este nevoie de:

 2 linguri mari de zeamă de lămâie proaspătă(aprox. ½ lămâie)

 2 linguri de sirop de arţar

 un praf de cayene

 un pahar cu apă (aprox 1/4 litru)

 Funcţia de eliminare este esenţială

Cum aceasta cură este o cură de dezintoxicare, foloseşte a ajuta corpul la eliminare. Corpul se simte rău când eliminarea este insuficientă, rezultatul va fi mai bun cu cât mai mult se elimină. Majoritatea persoanelor le este folositor un ceai laxativ de plante. Beţi un pahar de ceai prima dată dimineaţa şi încă unul seară înainte de culcare.

Altă metodă bună este a bea apă cu sare. Se prepară un litru de apă cu două linguriţe de sare marină (nu trebuie folosită sare de bucătărie comună). Beţi tot litrul dimineaţa, pe stomacul gol. În jumătate de oră, această apă sărată, curata foarte bine tot aparatul digestiv. Se poate repeta procesul de mai multe ori, până tubul digestiv rămâne curat. Aceasta modalitate nu se recomandă persoanelor bolnave de hipertensiune arterială.

Dacă la început apă cu sare nu produce efectul dorit, trebuie să puneţi puţină sau mai multă sare, până găsiţi efectul dorit(de eliminare). Este bine a se lua înainte de culcare(seara) un ceai laxativ, pentru a dizolva, şi dimineaţă apă cu sare pentru curăţire. Dacă nu se vrea sau nu se poate lua apă cu sare (pentru multe persoane este destul de neplăcut), se poate bea în locul ei un ceai laxativ ca şi seară.

Altă formă efectivă de a curăţa intestinul este prin clismă de 1-2 litri. Este o metodă eficace pentru a înlătura senzaţia de foame care poate apărea în prima zi de cura.

Eliminarea este punctul principal al acestei cure pentru că impurităţile corpului trebuiesc neapărat eliminate pentru a nu se depozita în alte părţi ale corpului.

Senzaţiile de debilitate în timpul curei

În timpul curei, unele persoane se pot simţi alterate. Cauză nu este însuşi cura, ci în ceea ce cura mişca şi aduce la suprafaţă. Poate că se va vomita sau vor apărea dureri în diferite părţi ale corpului ori a se simţi fără puteri şi somnolenţă. Aceste stări de debilitate sunt rezultatul toxinelor de care corpul se eliberează, şi circulă în torentul sanguin înainte de a fi eliminate. Aceste stări nu indică lipsa de alimente sau vitamine. De obicei dispar la 2-3 zile dela începutul curei. Regimul conţine tot ceea ce corpul are nevoie pentru 10 sau mai multe zile în formă lichidă. Odihnitiva şi faceţi-vă viaţă puţin mai comodă dacă simţiţi nevoia, dar majoritatea persoanelor pot realiza lucrul normal. Perseveraţi tot timpul, nu vă daţi bătuţi şi nu vă înşelaţi singuri mâncând, pentru că în acest fel doar veţi pune în pericol succesul curei.

Cura de sirop de arţar şi lămâie pentru alcoolici şi fumători

Acest tratament este un bun proces pentru cei care vor să se lase de băut, sau de fumat. Schimbările chimice şi purificarea rezultate din această cură sunt capabile de a reduce şi chiar şi a elimina senzaţia de adicţie. Dorinţa de a lua stimulanţi artificiali şi agenţi depresivi se micşorează şi dispare complet cu timpul. Dificultăţile care apar în general când cineva vrea să se lase de alcool, tutun sau alte droguri, sunt slăbite prin intermediu aceste cure. Dacă d-voastra vreţi să vă lăsaţi de fumat dar sunteţi un mare fumător, nu o faceţi dintr-o dată. Reduceţi, dinaintea curei, cantitatea zilnică în aşa fel încât când ajungeţi în a partra sau a cincea zi din cura să reduceţi la 0. După aceea este timp de a elimina toxine acumulate, în aşa fel încât de multe ori dorinţa fizică de a fuma dispare singură, după terminarea curei. Dar cura aceasta poate vindeca doar dezechiliburiel care au originea în corpul d-voastra. Dacă dorinţa D-voastra de a fuma este şi (sau doar) de origine pshichica, o cură de sirop de arţar cu lămâie nu te va ajuta. În acest caz ar trebui recurs la metode psicologice sau modalităţi de a întării siguranţă interioară. Acest lucru este foarte important, pentru că de multe ori fumatul este de multe ori un gest care acoperă timiditate şi nesiguranţă.

Sursa: sanatate-pentru-toti.blogspot.ro

Citește și:

Beneficiile siropului de arțar (I)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.