Bebeluşii învaţă limbile pe care le aud de la 11 luni

0
309
Bebeluşii
Bebeluşii învaţă limbile pe care le aud de la 11 luni

Bebeluşii care ascultă două limbi rămân „deschişi” şi la sunetele altor limbi pentru mai mult timp. Cel putin asta arată un studiu publicat în revista Developmental Science.

Oamenii de știință au explicat că această activitate presupune o stimulare benefică pentru creierul micuților, mai ales pentru funcţia executivă. Este vorba despre un ansamblu de capacităţi mentale care le vor fi foarte utile în viață. Asta deoarece ele presupun rezolvarea de probleme, controlul, atenţia sau planificarea.

Specialiștii atrag atenția că cei mici au capacitatea de a învaţă o limba în mod diferit decât adulţii. Ei pot, astfel, să dobândească cu uşurinţă limba respectivă, cu o pronunţie identică cu cea a vorbitorilor nativi.

Deși sunt copiii bilingvi care folosesc ambele limbi învăţate cu aceleaşi abilităţi, de cele mai multe ori una dintre limbi este mai bine cunoscută decât cealaltă. Cert este însă, că orice copil bilingv va dobandi o capacitate superioară de înţelegere şi învăţare a unei limbi străine mai târziu în viaţă.

Și chiar dacă micuțul nu vorbeşte cea de-a două limba, numai faptul de a o fi auzit îşi va pune amprenta asupra dezvoltării sale lingvistice de mai târziu. Acest lucru ii va crea un avantaj educaţional.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.