Bebeluşii învaţă limbile pe care le aud de la 11 luni

0
212

bebelus

Bebeluşii care ascultă două limbi rămân “deschişi” şi la sunetele altor limbi pentru mai mult timp, arată un studiu publicat în revista Developmental Science.

Oamenii de știință au explicat că această activitate presupune o stimulare benefică pentru creierul micuților, mai ales pentru funcţia executivă. Este vorba despre un ansamblu de capacităţi mentale care le vor fi foarte utile în viață, deoare presupun rezolvarea de probleme, controlul, atenţia sau planificarea.

Specialiștii atrag atenția că cei mici au capacitatea de a învaţă o limba în mod diferit decât adulţii, putând astfel să dobândească cu uşurinţă limba respectivă, cu o pronunţie identică cu cea a vorbitorilor nativi.

Deși sunt copiii bilingvi care folosesc ambele limbi învăţate cu aceleaşi abilităţi, de cele mai multe ori una dintre limbi este mai bine cunoscută decât cealaltă. Cert este însă, că orice copil bilingv va dobaindi o capacitate superioară de înţelegere şi învăţare a unei limbi străine mai târziu în viaţă.

Și chiar dacă micuțul nu vorbeşte cea de-a două limba, numai faptul de a o fi auzit îşi va pune amprenta asupra dezvoltării sale lingvistice de mai târziu şi-i va crea un avantaj educaţional.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here