Baterie revoluționară pentru telefoanele inteligente: Se încarcă în câteva secunde

0
109

aluminumbattOamenii de ştiinţă din California, SUA, au anunţat că au inventat o baterie din aluminiu pentru telefoanele inteligente care poate fi încărcată în mai puțin de un minut, informează BBC.

Cercetătorii Universităţii americane din Stanford anunţă că prototipul de baterie ar putea înlocui tehnologia existentă, bateriile din aluminiu prezintă un număr de avantaje faţă de tehnologia curentă bazată pe litiu-ion folosită de smartphone-uri şi laptop-uri, cum ar fi flexibilitatea, un plus de siguranţă şi durata de încărcare de cel mult un minut.

Cercetările în domeniu privind realizarea unei baterii bazate pe aluminiu durează de câţiva ani, însă cercetătorii au reuşit descoperirea combinând aliajul cu grafit.

Invenţia lor este, însă, la câţiva ani distanţă până la obţinerea unui produs de larg consum şi ar putea fi depăşită de alte descoperiri în domeniu, relatează BBC.

CB99O6NW4AA5eHw

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.