Bananele cu coaja neagră: substanțe excepționale pentru sănătatea noastră

0
245
Atunci când mergi la piață ori la supermarket ești atent la ce fructe ˝aduni˝ în coș?

Bananele Mulți dintre noi, suntem grăbiți. Atunci suntem predispuși să facem alegeri în ceea ce privește produsele achiziționate deseori manifestăm reticență.

De pildă, între a cumpăra banane cu coajă neagră și cele cu coajă verde, ce ați alege?

Răspuns greu de oferit, spun specialiștii. Ei bine, dacă eviți să le achiziționezi pe cele cu coajă neagră, crezând că sunt deteriorate și-ți fac rău, înseamnă că nu esti suficient de documentat.

Potrivit specialiștilor japonezi, bananele foarte coapte, cu coaja moale, cu pete maronii sau chiar cu coaja neagră, conțin unele substanțe excepționale pentru sănătatea noastră, aceste substanțe active găsindu-se doar în bananele ajunse la maturitate.

˝Bananele foarte coapte conțin TNF (Tumour Necrosis Factor) – o substanță foarte activă asupra celulelor tumorale, pe care le atacă și le ucide. TNF este folosit în oncologie pentru a trata pacienții cu cancer, iar bananele coapte conțin un TNF natural foarte puternic˝, ne informează cei de la http://www.med-farm.ro.

Efectele mai multor alimente asupra animalelor de laborator au fost studiate de către un grup de cercetători japonezi de la Universitatea din Tokyo, sub îndrumarea  profesorului Senji.

S-au descoperit  conținutul ridicat în factori anticancerigeni pe care bananele coapte îl prezintă.

În aceeași măsură, japonezii ne informează că cele mai puternice efecte asupra sistemului imunitar l-au avut bananele, animalele hrănite cu banane coapte prezentând un sistem imunitar foarte puternic, rezistență la stres și un număr mai mare de globule albe în sânge, globule implicate în procesele imunitare.

Pentru a reliefa efectul lor, s-au studiat și alte alimenente, precum: merele, strugurii, pepenele roșu, perele si curmalul japonez. În plus,  bananele coapte prezintă un conținut ridicat în antioxidanți, acele substanțe care pot anula efectele nocive ale radicalilor liberi.

Aceștia ˝pot rezulta în urma metabolismului și pot afecta integritatea celulelor, producând ceea ce numim stres oxidativ. Radicalii liberi sunt incriminați ca fiind implicați în formarea cancerului˝, precizează specialiștii.

În concluzie, vă invităm pe viitor să nu mai ocoliți raioanele cu banane cu coajă neagră. Alte puncte forte ale consumului de banane o să vă prezentăm în rândurile ce urmează.

De exemplu, aceastea sunt ideale în dietele de slabire; cresc imunitatea; sunt alimente energizante, indicate in perioadele de suprasolicitare fizică și intelectuală. Bogate în carbohidrați, bananele ajută creierul în procesele de memorare. Prin antioxidanții continuți, bananele mențin tinerețea și fac pielea mai frumoasă.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.