Balul debutantelor de la Paris, dedicat strângerii de fonduri pentru școlarizarea adolescenților din Asia

0
221
Balul debutantelorPrințese europene printre care urmașe ale reginei Victoria sau ale regelui Ludovic al XIV-lea, moștenitoare bogate ca fiica fondatorul companiei Dell și copii ai unor vedete de talie internațională, în total 24 cu vârste cuprinse între 16 și 22 de ani au participat sâmbătă seară, la Paris, la Balul debutantelor. A fost un eveniment organizat în scopuri caritabile, scrie agenția France Presse, citată de Agerpres.

Găzduit de Palatul Chaillot, cu o priveliște impresionantă către Turnul Eiffel, debutantele din 2014 au dansat în pași de vals după ce și-au făcut “intrarea în societate”, purtând vestimentații special create de designeri renumiți, în fața a peste 400 de oaspeți, în cadrul evenimentului caritabil dedicat strângerii de fonduri pentru Asociația Copiii Asiei.

După servirea meniului pregătit de bucătarul șef Christopher Hache, momentul de deschidere al balului a fost oferit de Elisabeth de Bourbon-Parme. Ea are 18 ani si a fost imbracata într-o rochie realizată de Alexis Mabille. Ea a dansat pe un vals al lui Johann Strauss la brațul tatălui său, prințul Charles-Emmanuel.

Din 2009, Balul debutantelor de la Paris strânge fonduri din care anual este asigurată școlarizarea a peste 1. 100 de adolescente defavorizate din Laos și Filipine.

Dacă în anii precedenți au participat, printre altele, fetele vedetelor Sylvester Stallone, Alain Delon, Bruce Willis, Phill Collins, Rosanna Arquette și Robert Kennedy Jr, la ediția din acest an au fost prezente fiicele actorilor Warren Beatty și Mads Mikkelsen. Cei doi tați, ocupați cu filmările, au lipsit de la eveniment. Nepoata lui Shirley McLaine, Isabel Beatty, 17 ani, a fost însoțită la bal de mama ei, actrița Annette Bening.

Britanica Ella Mountabtten, descendentă directă a reginei Victoria, a fost și ea prezentă la acest bal caritabil. Victor Belmondo, băiatul cel mic al actorului Jean-Paul Belmondo, a fost cavalerul Ginevrei Fontes Williams, fiica unui magnat brazilian.

Una dintre mezinele balului debutantelor din acest an a fost belgianca Alexandra Moncada, 16 ani. Ea este fiica omului de știință Sir Salvador Moncada și strănepoată a lui Leopold al III-lea. Rose Fisher, fiica fondatorului grupului de textile GAP, principesa italiană Lavinia Boncompagni Ludovisi, alături de tinere moștenitoare ale unor mari companii din Hong Kong și Filipine au participat de asemenea la bal.

Relansat în 1992 de franțuzioaca Ophelie Renouard, Balul debutantelor internațional este inspirat din tradiția aristocratică europeană. Potrivit acesteia la împlinirea vârstei de 18 ani fiicele din înalta societate erau prezentate suveranilor.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here