Autostrăzile pentru biciclete din Norvegia

0
285

NorvegiaNorvegia investeşte un miliard de dolari în construcţia de „autostrăzi pentru biciclete” în apropierea a zece orașe mari. Drumurile pe două benzi sunt destinate exclusiv celor care circulă pe două roți. Ele au drept scop atât circulaţia bicicletelor în mediul urban, cât şi conectarea cu suburbiile fiecărei localităţi.

Se știe că vremea nu este prea blândă în regiunea scandinavă. Nu este surprizător că frigul nu face ca mersul pe bicicletă să fie prea popular, dar această decizie este parte a unui plan mai amplu de diversificare economică prin care investiţiile în infrastructură vin ca un răspuns la scăderea drastică a preţului petrolului şi a pierderii locurilor de muncă asociată acestui fenomen.

De altfel, autoritățile norvegiene au anunțat deja că vor începe construirea celei mai mari ferme eoliene din Europa. Ei vor renunța la operațiunile de exploatare a cărbunelui, informează Rador, citând treehugger.com.

Astfel, se poate spune că Norvegia, cel de-al 15 mare producător de petrol din lume, s-a adaptat cu ușurință scăderii prețului petrolului la nivel mondial, prin promovarea automobilelor electrice şi interzicerea circulaţiei maşinilor în centrul capitalei Oslo.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.