Auchan intenţionează să găzduiască 30 de milioane de vizitatori până în 2025

0
111

Până în 2025, parizienii se vor putea bucura de o pârtie schi la scurtă distanță de aeroportul din Roissy, ca parte din cel mai mare proiect privat de investiție imobiliară din Franța.

auchanEste o investiţie faraonică, un proiect care se desprinde total de lanţurile comerciale Mulliez, Auchan, Decathlon, Leroy Merlin, Kiabi, Norauto. Numele său? EuropaCity.

Amplasat pe o suprafaţă mai mare de 80 de hectare, în cartierul Triangle de Goesse din Val-d’Oise şi în apropierea pistelor de aeroport Roissy-Charles de Gaulle, această nouă destinaţie turistică are scopul de a găzdui de două ori mai mulţi vizitatori decât Disneyland Paris: 30 de milioane (dintre care 15 milioane parizieni), faţă de 15 milioane care vin să-l vadă pe Mickey.

Designerii au conceput un proiect destul de ambiţios – care se va derula începând din 2020 şi se va finaliza în 2025 – ce cuprinde un parc plin cu zăpadă artificială şi o pârtie de schi, un parc acvatic, un parc de distracţii, activităţi sportive extreme, dar şi două săli de spectacol, o sală de expoziţii, o arenă de circ reglabil la 360°, multiple magazine şi hoteluri … Destinaţia spaţiilor în cifre ar fi: 230.000 m² pentru spaţii comerciale, 2.700 camere de hotel, 20.000 m² pentru restaurante, 50.000 m² pentru spaţii culturale, 150.000 m² pentru spaţii dedicate petrecerii timpului liber, 100.000 m² pentru spaţiu public.

 “Noi avem în vedere  această idee de utopie încă din 2006 și suntem înconjurați de expertize multiple pe teme care nu sunt ale noastre, şi de un consiliul ştiinţific consultativ, care reuneşte cercetători, șefi de instituții culturale, asociative, instituționale”, sublinieazǎ Christophe Dalstein, director al EuropaCity.

Această investiție de viitor cumulatǎ prin superlativ (cel mai mare proiect structutal din Paris, cel mai mare proiect privat de investiţii imobiliare din Franța) este strâns legată de dezvoltarea de noi căi de transport, în special RER D, operaționalǎ din 2020, și de viitorul metrou automat – Grand Paris Express – care va fi pus în circulaţie până în 2025. “Proiectul EuropaCity nu poate vedea lumina zilei fără transport public: apariţia liniei RER D și Grand Paris Express”, spune Christophe Dalstein, menționând că peste 50% din vizitatori circulǎ cu transportul în comun.

O oportunitate de locuri de muncă în Ile-de-France

În timp ce societatea de arhitecturǎ daneză Big a fost împiedicată să lanseze în 2012 acest proiect, președintele EuropaCity şi-a luat răspunderea de a convinge grupurile hoteliere, responsabilii de parcuri tematice, investitorii din domeniul cultural și din distribuție. “Scopul nostru este să încheiem cât  mai multe contracte cu cei menţionaţi până la sfârșitul anului 2015, înainte de a anunța un operator cultural, unul sau două hoteluri și lanţuri de  magazine”, declarǎ el. “Pentru că, mai continuă el, ţelul final este de a aduce în Franța mărci de excepţie, inedite și care să întruchipeze comerțul în anul 2020”.

Dar înainte ca EuropaCity să devină un centru cultural, turistic, comercial și de agrement de succes, el va fi pentru anii ce urmează o oportunitate pentru ocuparea forței de muncă în Ile-de-France: construirea şantierului necesitǎ mai mult de 12.000 de nou angajaţi pe o perioadă de patru ani. Și rata de exploatare va genera în jur de 11.500 de locuri de muncă directe și aproximativ 6.000 indirecte.

Sursa: lefigaro.fr

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here