Au stat 73 de zile sub apă pentru a cere protejarea oceanelor

0
318

73 de zile sub apaDoi profesori au doborât recordul pentru cea mai îndelungată perioadă petrecută sub apă, rămânând 73 de zile într-un hotel subacvatic din largul Arhipelagului Keys din Florida, în cadrul unei acţiuni care a vizat sensibilizarea comunităţii internaţionale faţă de programele de protejare a oceanelor.

“Am ieşit din apă! Timp total: 73 de zile, două ore şi 34 de minute”, a anunţat pe site-ul său Roane State Community College din statul american Tennessee, unde predau profesorii Bruce Cantrell şi Jessica Fain, scrie Mediafax.

bruce_jessica_diving2-e1411152102920 - Copy

Bruce Cantrell are vârsta de 63 de ani şi Jessica Fain are 25 de ani. Ei s-au mutat pe 3 octombrie în hotelul subacvatic Jules’ Undersea Lodgne. Acesta este aflat la o adâncime de opt metri în laguna Key Largo; ei au ieşit abia luni.

Precedentul record era deţinut de americanul Richard Presley, care a rămas 69 de zile sub apă, din mai până în iulie 1992, tot în laguna Key Largo.

Amazing room Wallpaper__yvt2

Cei doi profesori au predat din acel hotel submarin cursuri săptămânale despre explorarea şi conservarea mărilor; au primit în vizită diverşi oameni de ştiinţă şi experţi. Participant a fost inclusiv astronautul american Buzz Aldrin, al doilea om care a păşit pe Lună.

Potrivit universităţii Roane State, experimentul a reprezentat “o experienţă educativă unică”.

Experimentul a avut loc la doar câteva luni după ce oceanograful Fabien Cousteau a petrecut toată luna iunie într-un laborator submarin în largul coastelor Floridei. El a stat alături de alţi cercetători, pentru a aduce un omagiu bunicului său. Acesta a fost celebrul explorator şi documentarist Jacques-Yves Cousteau. Bunicul decedase în 1997; acesta petrecuse la rândul său 30 de zile sub apă.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here