“Ateliere albastre”: Expoziție realizată de tineri cu autism, la Muzeul Municipal Iași

0
128
Tineri cu autism
Tineri cu autism

Tineri cu autism

Expoziția “Ateliere albastre”, de artă pe lut, realizată de tineri cu autism, va fi deschisă la Muzeul Municipal Iași. Vernisajul va avea loc, marți, 11 decembrie, de la ora 13:30.

Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România, filiala Iași, marchează astfel Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități într-un mod inedit: prin promovarea abilităților speciale ale tinerilor cu autism.

Prin această activitate, ne dorim să aducem mai multă vizibilitate publică problematicii cu care se confruntă persoanele care suferă de autism”, au transmis organizatorii, într-un comunicat de presă.

Tineri cu autism

În perioada august 2018 – decembrie 2018 Ancaar, filiala Iași, a implementat proiectul “Atelier de pictură pe lut pentru tineri cu autism”, finanțat de Primăria Municipiului Iași.

Scopul proiectului a fost de a furniza servicii sociale specializate inovative, pentru tineri afectați de Tulburări din Spectrul Autist și familiile acestora din Iași.

Pictură pe lut

Una dintre activități a presupus organizarea unei vizite de lucru la centrul de olărit și pictură pe ceramică Cucuteni, pentru familiarizarea beneficiarilor cu specificul ariei de lucru. Pe parcursul implementării proiectului, tinerii cu autism au derulat activități de pictură pe lut, în cadrul atelierului de terapie ocupațională.

Beneficiarii direcți ai proiectului au fost 10 tineri diagnosticați cu autism care frecventează atelierul de terapie ocupațională a centrului ANCAAR Iași și 20 de familii care au copii diagnosticați cu autism, dintre membrii asociației.

Citește și:

Copiii cu autism, trataţi în premieră în “camera viselor”, la Spitalul Gorgos din Capitală
Roboți care ajută copiii cu autism, prezentați la Infomatrix
Biblioteca Națională, în albastru de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului
Terapie gratuită pentru copiii cu autism, prin programul “Părinte pentru Părinte”

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here