Aspectul mâinilor coexistă cu starea noastră de sănătate

0
2041
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

mainiFiecare dintre noi  suntem preocupaţi tot mai des de propria stare de sănătate. Ei bine, aspectul mâinilor noastre se află într-o permanentă relaţie de interdependenţă cu sistemul nostru de sănătate.

De pildă, un simptom al apariţiei problemelor la ficat (în special ciroză) sunt palmele roşii, iar anemia este o urmare a existenţei mâinilor palide. Un nivel crescut al colesterolului sau gutei este semnul articulaţiilor îngroşate, iar cancerul pulmonar se depistează după degetele umflate-hipotiroidiene.

Conform doctorulzilei.ro, unghiile albastre indică boli de inimă, iar cele alibicioase sau cu striaţii – lipsă de fier, iar medicii sunt cei care ne pot învăţa să citim” bolile în palmă.

Aşadar, cea mai la îndemână metodă folosită de medici pentru a controla nivelul de oxigena care circulă prin sânge este să analizeze unghiile, degetele sau buzele pacienţilor

„Unghiile şi tegumentele albăstrii arată o slabă oxigenare a sângelui şi pot avertiza asupra unor probleme cardiovasculare sau pulmonare. Culoarea roz indică o circulaţie bună”, informează Aurelia Constantin, medic internist la Clinica „Christian Sante”, din Bucureşti.

Atunci când unghiile nu au o formă obişnuită (curbată) şi au o adâncitură în mijloc, se trădează din start o anemie provocată de lipsa de fier, care fierului înmoaie şi subţiază unghiile, acestea rupându-se mai des. „Şi unghiile pale sau cele cu striaţii longitudinale pot trăda o anemie”, sunt de părere medicii.

Cele ce mai pot reliefa o boală a ficatului de exemplu, ciroză hepatică ori ficat gras, sunt Palmele roşii pe margini, cu o uşoară nuanţă violet. În acest caz inflamarea progresivă a ficatului începe să afecteze funcţia acestuia, astfel că nu mai poate metaboliza hormonii care circulă prin sânge (în special estrogeni); hormonii se acumulează în exces în sânge, iar vasele de sânge se dilată şi devin mai vizibile, completează medicul Constantin.

Pe de altă parte, palmele palide trădează o posibilă anemie, iar atunci când liniile palmelor „se înnegresc”, poate fi vorba de o afecţiune a glandelor suprarenale.

O altă suferinţă, şi anume cea a rinichilor poate fi depistată atunci când ureea se cristalizează sub piele şi unghii.

Palme transpirate „pot indica hiperactivitatea tiroidei sau probleme neurovegetative (afecţiuni ale glandelor sudoripare, ale glandelor care determină roşeaţă sau valuri de căldură)”, opinează cei de la http://ampress.ro.

În momentul în care observăm că articulaţiile sunt îngroşate şi se formează excrescenţe este posibil ca nivelul colesterolului să fie ridicat, iar potrivit specialiştilor, excrescenţele mai semnifică şi creşterea acidului uric în sânge, deci gută.

Un alt semnal, de data aceasta al cancerului pulmonar este dat de existenţa degetelor cu vârfurile uscate, fiindcă substanţa PGE2, care produce inflamarea plămânilor, este secretată în exces de căre tumoră, se acumulează în degete şi determină inflamarea acestora.
În cazul în care toată palma este umflată, puteţi suferi de hipotiroidie.

Doctorul Aurelia Constantin informează că „tiroida produce mai puţini hormoni care reglează metabolismul, iar atunci când acesta încetineşte, rezultatul este, de obicei, creşterea în greutatea şi retenţia de apă”.

Lungimea degetelor este şi ea un aspect demn de luat în considerare. De pildă, în cazul bărbaţilor, degetul inelar este mai lung decât cel arătator, în timp ce la femei este invers; iar în cazul în care femeile au un tipar masculin, adică degetul inelar mai lung decât cel arătător, au un risc dublu să sufere de artroză, potrivit unui studiu din 2008. Artroza genunchilor este mai frecvent întâlnită la bărbaţii şi femeile cu inelare mai lungi, iar efectul este mai pronunţat în cazul femeilor. Pe de altă parte, femeile cu degetul arătător mai lung au un risc mai mare să sufere de cancer la sân, iar bărbaţii cu arătătorul mai lung decât inelarul au un risc cu 33% mai mic să sufere de cancer la prostată, subliniază site-ul http://ampress.ro.

Opinia oamenilor de ştiinţă se invârte în jurul ideii că lungimea degetelor este influenţată de expunerea la cantităţi variate de testosteron şi estrogen, în timpul sarcinii. Inelarele mai lungi indică o expunere mai mare la testosteron, în timp ce arătătoarele mai lungi –o expunere mai mare la estrogen. Întrucât cancerul la sân este alimentat de estrogen, degetele arătătoare mai lungi indică un risc mai mare de cancer la sân, iar testosteronul în cantităţi mai mari este legat de incidenţa ridicată a cancerului la prostată.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here