Prima seara poloneza organizata de Asociatia Team For Youth

0
144

Team For YouthDe o scurta calatorie imaginara prin tara lui Chopin au avut parte aseara, 30 iulie, tinerii care au participat la seara poloneza organizata de asociatia baimareana Team For Youth. Trei voluntare poloneze – Paulina, Magda si Anna –au venite in Baia Mare in urma cu aproximativ o luna. Ele au pregatit cateva elemente speciale. Astfel le  vor face cunostinta participantilor cu tara lor. De departe, cea mai apreciata surpriza a serii a fost « pierogi », unul dintre felurile de mancare traditionale poloneze.

Cele trei voluntare poloneze s-au gandit sa le impartaseasca baimarenilor, dar si celorlalti voluntari straini din Baia Mare, cateva elemente din istoria, cultura si traditia tarii lor. De aceea, ele au pregatit cateva dansuri nationale, un film despre istoria Poloniei si, nu in ultimul rand, o mancare traditionala.

„Elementul cel mai important al primei seri poloneze este « pierogi », un fel de mancare traditional polonez. Sunt mai multe feluri de « pierogi » pe care le-am pregatit pentru acest eveniment: cu branza, cartofi, mere sau prune. Mai apoi, cei prezenti au ocazia sa vada trei dansuri traditionale poloneze: oberek, kujawiak si polonaise. Acestea sunt amuzante, dar sunt adevaratele dansuri traditionale din Polonia”, a povestit una dintre voluntare, Paulina.

Dupa prima editie a serii poloneze, alte trei evenimente de acest gen vor fi organizate de catre voluntarele de la Asociatia Team For Youth, venite in Baia Mare.

Ele vor prezenta mai multe informatii despre Polonia. Vor pregati si o serie de surprize pentru cei care vor participa.

„Vom avea mai multe seri poloneze. Daca prima dintre acestea este destinata unui fel de mancare traditional polonez, respectiv dansurilor din tara mea, in cea de-a doua seara le vom oferi celor care vor veni mai multe informatii despre Polonia. Pentru ultimele doua seri, pregatim alte idei”, a mai aratat Paulina.

Serile poloneze se desfasoara in curtea asociatiei Team For Youth din Baia Mare. Urmatorul eveniment de acest gen va avea loc la finalul lunii august.

Sursa: emaramures.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.