Artista Catherine Nelson îmbină pictura cu fotografia şi reuşeşte să creeze lumi încă nedescoperite

0
195

646x404 (1)Artista Catherine Nelson şi-a început carierea în domeniul artelor vizuale prin crearea de efecte speciale pentru filme artistice, precum „Harry Potter“ sau „Moulin Rouge“. În ultimii ani, însă, Nelson şi-a solicitat talentul pentru a aduce un strop de iluzie în lucrările de artă pe care le realizează. Astfel, reuşeşte să îmbine tehnica picturii cu cea digitală, iar ceea ce rezultă este o altă manieră de a face artă contemporană.
646x404
Pentru proiectul „Alte lumi“, care va fi prezentat la Galeria Julie Saul din New York, Nelson a cules elemente din sute de fotografii pentru a crea picturi digitale care întruchipează planete. Sferele, asemănătoare Pământului, par că plutesc liniştit în spaţiu şi dau senzaţia că priveşti ecosisteme neatinse de activitatea umană.

„Când am îmbrăţişat lumea fotografiei, am simţit că dacă faci o poză care reprezintă doar ce văd într-un moment anume prin obiectiv nu exprimă înde-ajuns de bine experienţa mea personală în legătură cu ceea ce mă înconjoară. Având ochiul şi antrenamentul unui pictor şi cu anii de experienţă în efecte vizuale, am început să fac fotografii la un alt nivel“, a scris pe site-ul personal, artista Catherine Nelson. Catherine Nelson şi-a expus lucrările în Australia, New Zealand, USA, Paris şi Los Angeles. A câştigat „Gallery NOW Artist Award“ în 2012, „Frensham Fellowship Art Prize“ în 2011, iar în 2010 a primit premiul „Royal Bank of Scotland Emerging Artist Client Choice“.

Sursa adevarul.ro

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.