Salon internaţional de artă fotografică dedicat femeii, de 8 Martie

0
229

8 martie - arta fotograficaArtiste fotograf din Europa şi Asia au participat, în premieră, la primul Salon Internaţional de Artă Fotografică intitulat “Femeia”. Evenimentul este organizat de Asociaţia Euro Foto Art din Oradea; el va fi deschis oficial în data de 8 Martie. Expoziţia va putea fi vizitată până in 24 martie, intrarea fiind liberă, anuţă organizatorii.

“Noi am hotărât ca, începând din acest an, de fiecare dată să sărbătorim într-un mod deosebit Ziua Internaţională a Femeii. Şi am invitat în concurs doar femeile pasionate de arta fotografică din toate organizaţiile cu care noi avem relaţii, din Europa şi Asia”, a precizat, pentru Agerpres, Ştefan Toth, preşedintele Asociaţiei Euro Foto Art.

Pentru prima ediţie a acestui salon, pe adresa de e-mail a asociaţiei au sosit 275 de imagini din China, Croaţia, Serbia, Slovacia, România, Ucraina şi Ungaria, din cele 21 de organizaţii partenere. Acestea reprezinta femeia în mai multe genuri ale artei fotografice: portret, socio-fotografie, nuduri, eseuri.

Un juriu internaţional a apreciat şi a selectat lucrările înscrise, codificate.

Acestia nu cunosteau numele autorilor. În urma jurizării realizate prin internet, au fost acceptate pentru salon 99 de imagini; au fost premiate cele mai valoroase lucrări alb-negru şi color.

Vernisajul şi înmânarea festivă a premiilor vor avea loc, pe 8 martie, la Galeria Euro Foto Art, de la ora 11.00. Lucrările acceptate şi premiate se pot viziona şi online.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here