Arta folosita ca medicament

0
165

arta medicamentTimp de o lună, între 8 iulie şi 8 august, artişti din domeniul literaturii, picturii şi artelor manuale sunt invitaţi să participe la primul program de terapie prin arta.

Concursul desfăşurat pe site-ul www.artapentruviata.ro le permite să-şi înscrie ideile de proiecte care vor ajunge să fie implementate în spitale din toată ţara. Juriul va alege trei câştigători ale căror lucrări artistice vor fi finanţate cu 3000 de euro.

Influenţa muzicii, a picturii sau chiar a literaturii asupra stării de sănătate e recunoscută din cele mai vechi timpuri. Programul “Arta pentru viaţa”, ajuns la a doua ediţie, pune accent pe efectul emoţional pe care arta îl are asupra pacienţilor aflaţi în spital.

“Arta pentru viaţa” presupune un concurs care se desfăşoară în perioada 8 iulie-8 august. Sunt invitati artişti din diferite domenii să înscrie idei de proiecte. Proiectele selectate de către un juriu vor fi finanţate cu câte 3. 000 de euro şi vor fi puse în aplicare în beneficiul pacienţilor din Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova şi Spitalul de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu.

Concursul este susţinut de Servier Pharma. Acesta este cel mai mare laborator farmaceutic independent din Franţa, cu o prezenţă de 21 de ani pe piaţa locală. Concursul va fi pus în aplicare în perioada 1 septembrie şi 1 octombrie.

Cules de Alina Magdici

Sursa hotnews.ro

 Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here