Art Safari: Lucrări în valoare de 10 milioane de euro de la Muzeul Pompidou, expuse în Piața George Enescu

0
163

Art Safari

Lucrări evaluate la aproape 10 milioane de euro din colecţii private importante, de la Muzeul Pompidou din Paris, dar şi din colecţia lui Nicolae Ceauşescu vor fi expuse începând de vineri până pe data de 20 mai la Art Safari, cel mai mare eveniment dedicat artei din România, care va avea loc în Piaţa George Enescu din Capitală, informează Agerpres.

Cea mai valoroasă lucrare care va fi expusă este una aparţinând lui Constantin Brâncuşi. Ea este aflată într-o colecţie privată; este estimată “la o sumă din şapte cifre”, după cum a anunţat directorul Art Safari Bucureşti, Ioana Ciocan.

Expoziţia Art Safari, aflată la a cincea ediţie, este împărţită în patru părţi.

Pavilionul Muzeal “Natural-Cultural”, al cărui curatoriat este realizat de Alina Şerban, cuprinde artă românească de până la jumătatea anilor ’90, adusă din peste 20 de muzee din România şi din importante colecţii private, inclusiv filme realizate de Brâncuşi, care sunt împrumutate de la Muzeul Pompidou din Paris.

Pavilionul Central “Art on Stage” este dedicat artelor performative şi instalaţiilor artelor contemporane. Ea cuprinde pictură, grafică şi broderie, bandă desenată şi instalaţii. Expoziţia platformă este regizată de Herve Mikaeloff – consultantul Grupului Louis Vuitton Moet Hennessy şi al Louis Vuitton Fondation. Ea cuprinde lucrări ale artiştilor români. Aici vor fi expuse şi producţii realizate de artişti contemporani special pentru eveniment.

Art Safari include şi expoziţiile “50 de pictori impresionişti din colecţia BCR” şi “Altceva despre Ceauşescu”.

Evenimentul are şi un program dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 12 ani. Programul oferă ateliere de creaţie şi tururi ghidate susţinute de elevii Şcolii Lauder-Reut şi British Council pe un traseu expoziţional pe înţelesul celor mici. Accesul pentru copiii până la 12 ani este gratuit.

Conceptul arhitectural al pavilionului expoziţional aparţine arhitectului Attila Kim, comisarul României la Bienala de la Veneţia – ediţiile 2016 până în prezent.

Art Safari poate fi vizitat până pe 20 mai, zilnic, între orele 12.00 – 21.00, iar sâmbăta până la 24.00.

Biletele pot fi achiziţionate de la adresa www.artsafari.ro sau direct de la eveniment.

Ana Grama