Jurnal de Tabără: O zi cu drumeții

0
198
O nouă zi plină de aventuri pentru tinerii participanți ai Taberei de creație ”Aripi de înger”.

Aripi de îngerDupă rugăciunea de dimineață, participanții Taberei de creație ”Aripi de înger” Săvinești au avut parte de o oră de ”trafic rutier” primind, din nou, vizita reprezentanților Inspectoratului Judeţean de Poliţie, subcomisar Oatu Daria şi agent principal Maftei Iulia, din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, care au discutat cu copiii şi le-au prezentat câteva recomandări cu privire la siguranţa lor în timpul vacanţei.

Cei mai mici dintre cei prezenți, respectiv copii din grupele” Piticot” și” Juniori” au participat la o activitate ce a avut ca scop informarea acestora despre cum trebuie să circule corect pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere, cum trebuie să procedeze în momentul în care sunt lăsați singuri la domiciliu sau la joacă și să acorde o atenție deosebită atunci când navighează pe internet.

DSC07822Copiii au primit materiale ce conţin sfaturi şi recomnadari utile şi au vizionat filmele educative: „Povestea unui copil prevenit”, „Strada nu este un loc de joacă „.

Au fost dezbătute și teme ce au vizat transmiterea de mesaje destinate prevenirii accidentelor rutiere, violenţei în şcoli, comportamentelor antisociale, delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor prin prezentarea de filme tematice şi dezbateri pe problematica abordată precum și distribuirea de materiale informativ-preventive.

DSC07788Accentul s-a pus pe identificarea cauzelor care îi determină pe minori să adopte un comportament neadecvat în școală, pe stradă și chiar în familie, urmat de consecințele săvârșirii unor fapte antisociale și răspunderea penală în cazul minorilor care au săvârșit infracțiuni.

La finalul activităţilor, copiilor le-a fost prezentată autospeciala din dotarea Serviciului Rutier. Ei au fost încântaţi de cele văzute şi prezentate de poliţiştii nemţeni; o parte dintre ei au fost invitați la bordul autospecialei și au putut chiar să-i încerce aparatura.

DSC07839 (1)Pentru grupa seniorilor însă, ziua a fost dedicată drumeției. Prima oprire a fost la cea mai mare fermă din județul Neamț, TCE 3 Brazi, din localitatea Zănești.

Picture 165 (1)Grupul a fost întâmpinat de președintele Consiliului Județean, Culiță Tărâță, care le-a adresat un cuvânt de bun-venit, i-a invitat să servească masa de prânz, după care i-a însoțit la ferma de bovine, un loc absolut inedit pentru majoritatea dintre ei.

După-amiază, însoțiți de doamna Augusta Jumanca, președintele Asociației ”Ursula Honeck”, care le-a servit ca ghid, au ajuns la Cheile Bicazului. Acolo au avut răgaz pentru a admira frumusețea munților, a lacului, dar și pentru a cumpăra suveniruri pentru cei dragi de acasă. Unul dintre  copiii din Republica Modova, Vlad Vieru, ne-a împărtășit: ”La Cheile Bicazului am atins munții, care au rămas în inima mea”.

Redacția Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.