Aparențele contează: Cum se comportă oamenii cu cineva căzut pe stradă

0
262

experimentReacțiile oamenilor sunt greu de anticipat într-o situație crucială, de viață și de moarte. Un bărbat s-a gândit să facă un experiment interesant, în care să vadă cum reacționează oamenii atunci când văd pe cineva căzut pe stradă și strigând după ajutor.

Acesta, cu o căciulă pe cap și îmbrăcat decent, merge împleticindu-se și cade la pământ, după ce tușește de câteva ori. Unii oameni care trec pe stradă se uită câteva secunde la el, dar toți trec fără să îl întrebe dacă se simte bine.

Nici când se prăbușește și începe să ceară ajutor, nimeni nu reacționează în vreun fel, deși foarte multe persoane trec pe lângă el.

Oamenii continuă să îl ignore mai bine de cinci minute, fără să facă ceva pentru a-l ajuta sau să cheme un ajutor specializat. O bătrână se oprește pentru câteva secunde lângă el și își continuă drumul liniștită.

Realizatorul experimentului își pune următoarea întrebare: „Dacă ai fi fost tu în locul meu? Cum ar fi ca nimeni să nu se oprească să te ajute atunci când ai nevoie?”

Acesta amintește și de un caz revoltător, petrecut în 2008 într-un spital. Atunci, o femeie care aștepta să intre la un control medical s-a prăbușit pe podea. Nimeni timp de peste 45 de minute nu o ajutase. Când cineva a venit să o ajute, era deja prea târziu, deoarece murise.

În a doua parte a experimentului, se îmbracă într-un costum și se prăbușește. Lumea îi sare imediat în ajutor. Aceeași cădere, dar alte reacții, la fel de neașteptate.

Sursa: ro.celebrity.yahoo.com

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.