Cinci locuri cu apă termală din România unde să fugi în septembrie

0
765

apa termalăSintagma băi termale te duce automat cu gândul la hoteluri de tratament din stațiunile nemodernizate. Există însă şi locuri mai puţin cunoscute unde îţi poţi reîncărca bateriile şi unde te poţi bălăci într-unele dintre cele mai frumoase bazine cu apa termală din ţară.

1. Băile Figa

Băile Figa se află în Bistriţa-Năsăud, la 3 km de oraşul Beclean. Pe lângă faptul că te poţi bălăci în apa termală, staţiunea e recunoscută pentru nămolul cu proprietăţi asemănătoare celui de la Techirghiol. Acolo mai găseşti şi baza de agrement din imaginea de mai sus, compusă dintr-un bazin cu apă sărată, piscină interioară cu apă dulce încălzită, saună, jacuzzi, masaj, fitness şi terenuri de sport cu suprafeţe sintetice. În apropierea bazinului cu apă sărată se află şi o mini-plajă.

2. Geoagiu Băi

Cum ajungi la Geoagiu? De pe şoseaua Alba Iulia-Orăştie-Simeria-Deva, deci între Alba Iulia si Orăştie, cu exact 19 km înainte de a intra in Orăştie, faci la dreapta. Staţiunea e cunoscută din vremea dacilor şi a romanilor pentru efectele sale terapeutice şi acolo găseşti o mulţime de piscine în aer liber cu apa termală.

3. Siriu

Oaze cu ape termale găseşti şi la Siriu, în Buzău.

4. Băile Băiţa

Băile Băiţa se află în judeţul Cluj, la 43 de kilometri de oraşul Cluj Napoca. Aici se găsesc ape termale recomandate pentru diverse afecţiuni.

5. Băile Acâş

Le găseşti în judeţul Satu-Mare, într-o zonă de poveste. Aici există numeroase izvoare cu apa termală şi cu siguranţă nu îţi va părea rău că le-ai vizitat.

Sursa: one.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.