Apa de pe Lună poate fi transformată pentru consum

0
181

Earth-from-the-Moon-photo-credit-NASAApa de pe Lună, care se află în straturile solului ori în cratere situate pe partea sa întunecată, va putea fi folosită pentru alimentarea eventualelor colonii umane prin crearea unor distilerii cu lumină solară, susțin specialiştii NASA.

Potrivit experților, moleculele de apă de pe Lună se încălzesc şi se evaporă la lumina Soarelui, iar ulterior, vaporii de apă se răcesc şi se condensează. Astfel pot fi o potenţială resursă de apă pentru viitorii colonişti.

O echipă NASA condusă de savantul Tim Livengood propune colectarea resurselor solide de apă de pe Lună şi transformarea în stare lichidă prin simple distilerii cu lumină solară.

Procesul presupune monaterea unor cupole de plastic transparent pe Lună pentru captarea şi condensarea vaporilor de apă. După aceea, astronauţii ar putea filtra apa pentru a o consuma.

Echipa lui Livengood a calculat, pe baza datelor disponibile, că o astfel de cupolă poate produce 190 de mililitri de apă pe metru pătrat pe zi.
Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.