Antrenarea undelor cerebrale

Creierul nostru este activ și în somn

0
1142

Creierul nostru este activ și în somn

Creierul nostru are activitate electrică, chiar şi atunci când dormim. Noi cercetări în domeniul ştiinţelor neurologice au reliefat că această activitate poate fi monitorizată. Și înregistrată într-un model numit unde cerebrale, conform  www.mindamend.com.

beta4Frecvenţele undelor cerebrale sunt asociate cu diferite stări mentare. Prin dezvoltarea cercetărilor în domeniul neusoştiinţei, specialiştii sunt în măsură să identifice ce frecvenţe corespund diferitelor stări mentale:

Undele Gamma, asociate cu „sentimentul binecuvântării” sunt unde cu frecvenţa între 40-100 Hz

Creierul nostru -Experimentate în timpul stărilor de vigilenţă extremă, momentelor de focalizare intensă şi stărilor de concentrare maximă. Undele gamma se mişcă foarte rapid, înainte şi înapoi în creier. De cel puţin 40 de ori în decursul unei secunde. Persoanele care emit unde gamma percep informaţiile la un nivel înalt, sunt caracterizaţi de compasiune şi iubire faţă de cei din jur. Au un auto-control mai bun o creștere a percepției senzoriale. Prezenţa undelor gamma se referă la conştiinţa extinsă şi spiritualitate.

Undele Beta cu frecvenţe cuprinse între 12 Hz şi 40 HZ

Creierul nostru -Sunt aociate cu starea obişnuită de veghe,  în care atenţia este orientată spre acţiuni exterioare.  Frecvenţa beta este prezentă atunci când suntem în stare de alertă, implicaţi în luarea deciziilor şi rezolvarea problemelor concrete. Undele beta sunt împărţite în trei benzi: unde beta înalte (22-38Hz), unde beta (15-22Hz) şi unde beta joase (12-15Hz).

Undele Alpha, unde cu frecvenţe cerebrale cuprinse între 8 – 12 Hz, sunt specifice stării de repaus, de relaxare şi visare. Este considerată o stare de relaxare dinamică, în care suntem calmi şi relaxaţi dar dezinteresaţi de lumea înconjurătoare.

Undele Thetha (4 – 8 Hz), sunt asociate stării de somn superficial şi tranziţiei REM. Acestea apar înainte de somn sau imediat după trezire. Pot fi obţinute deliberat în stări de relaxare profundă.

Când ne aflăm într-un somn adânc, frecvenţa undelor cerebrale este de obicei foarte scăzută, situate între 0 şi 4 Hz, cunoscute ca unde Delta

Creierul nostru -Antrenarea undelor cerebrale se referă la sincronizarea undelor cerebrale cu ajutorul unui stimul extern. Acesta poate fi realizată, auditiv  prin  trei metode: bătăi monoaurale şi binaurale şi  tonuri izocronice.

Cercetările efectuate în acest domeniu au fost în măsură să dezvolte programe de antrenare a undelor cerebrale. Pentru a potrivi frecvenţa  acestora cu starea mentală dorită, pentru a produce sincronizarea undelor cerebrale.

Pentru antrenarea în creierului în mod efiecient

Creierul nostru -Fiecare sunet sau bătaie trebuie să producă o amprentă electrică asupra creierului numit răspuns cortical evocat. Cu cât acest sunet este mai intens cu atât efectul de antrenare produs este mai puternic.

Cea mai cunoscută şi veche metodă de antrenare cerebrală este cu sunetele (bătăile) binaurale. Acestea sunt create prin trimiterea a două sunete diferite la fiecare ureche, pe care creierul le integrează pentru a produce un impuls. Acest al treilea ton auto-creat are o frecvență care este egală cu diferența dintre primele două tonuri.

beta1Altfel spus dacă s-ar trimite o frecvenţă de 200 Hz la urechea stângă

Creierul nostru -Și una de 190 Hz la urechea dreaptă, creierul ar crea un ton cu o valoare de 10 Hz, care este de fapt un semnal electric. Tonul cu cea mai mică intensitate de numeşte carrier, iar cel cu frecvenţa mai mare se numeşte offset.

Tonurile izocronice  sunt cea mai noua forma de tehnologie antrenare undelor cerebrale. Creierul nostru -Acestea sunt bătăi constante pe un singur ton. Beat-ul este creat prin oprirea şi pornirea tonului la intervale regulate. Efectul de antrenare rezultat este cu mult mai puternic decât bătăile binaurale.

beta2Sunetele monoaurale folosesc două tonuri

Creierul nostru -Dar în acest caz, ele sunt combinate înainte de a ajunge la ureche, astfel încât creierul nu este nevoit să îşi creeze singur propriul ton.

beta3Tehnica de antrenare a undelor cerebrale poate fi combinată cu muzică de relaxare. Sau zgomote de fundal  pentru a face experienţa utilizatorului mult mai plăcută şi eficientă. Imaginea următoare prezintă un ton izocronic amestecat cu un fundal muzical. Deşi impulsurile individuale nu sunt clar separate, efectul de antrenare rezultat este  foarte eficient asupra creierului.

Emanuel Popa

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.