Cinci maimuţe, clonate dintr-un singur macac

0
131
Animale clonate
Animale clonate

Animale clonate

Oamenii de ştiinţă din China au clonat cinci maimuţe dintr-un singur macac.

Descoperirea este una vitală, deoarece până acum se considera că prin metoda asiatică de clonare se pot obține doar patru clone.

Clonele vor fi utilizate pentru cercetări medicale legate de tulburările ritmului circadian la om. Aceste tulburări determină tulburări ale somnului, depresie şi Alzheimer.

Animale clonate

Presa chineză anunță că este prima dată când este realizată clonarea multiplă dintr-o singură maimuţă, pentru cercetări biomedicale.

Pe de altă parte, experimentul ar putea genera noi îngrijorări cu privire la etica biomedicală, transmite BBC.

Oaia Dolly, prima clonare

Primul mamifer clonat dintr-o celulă adultă a fost oaia Dolly. Evenimenul a fost consemnat în mod amplu de presa vremii, în 1996, atunci când a fost clonată de o echipa de cercetători de la Institutul Roslin din Edinburgh, Scoția.

În mass media din întreagă lume, Dolly a devenit o adevărată vedetă, fiind prezentată că o inestimabilă senzație științifică.

În același timp însă, mulți critici avizați au avertizat că tehnologia prin care a fost clonată Dolly prezintă riscuri majore. Asta deoarece poate da naștere la creaturi cu malformații, sistem imunitar precar și care se sting prematur.

Carne cometibilă

Animale clonate. În prezent este greu de știut câte animale au fost clonate în lume, deoarece nu există rapoarte oficiale, cu detalii despre clonarile efectuate.

Cert este că în 2008, în Statele Unite, FDA (Food and Drug Administration) a declarat carnea care provine din animalele clonate ca fiind perfect comestibilă. Astfel, de atunci s-a produs un proces mult mai intens de clonare în laboratoarele din întreaga lume.

Câini și pisici clonate

Animale clonate. Clonarea primului câine a avut loc în anul 2006 în Coreea de Sud, iar prima pisică în 2001. De atunci, zeci de câini și pisici au fost clonaţi.

Mii de persoane plătesc până la 1.000 de dolari ca să păstreze ţesuturi ale animalelor domestice, câini sau pisici, pentru o eventuală viitoare clonare. Compania RNL Bio, cu baza la Seul, a demarat o afacere în acest sens, pentru circa 150.000 de dolari se poate clona animalul preferat.

Citește și:

Motivul pentru care un om nu a fost niciodată clonat: Nu e perfect!

Cele mai incredibile 10 invenţii

Mamutul ar putea fi readus la viață. Rusia vrea să cloneze animalele preisorice

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here