Tratamentul pentru anularea simptomelor Alzheimer – Trecerea la studiile pe oameni

0
119
Un tratament nemedicamentos ce promite anularea demenței face trecerea de la studiul pe animale la studiul pe oameni.

QBI - AlzheimerÎn 2015, cercetătorii de la Queensland Brain Institute (QBI) din Australia au publicat rezultatele unui studiu în care au inversat cu succes simptomele de demență. Este vorba de un tip de declin mental care se manifestă cel mai adesea boala Alzheimer. Studiul a fost făcut pe animale fără fie folosite produse farmaceutice.

Marți, ministrul federal al Sănătății din Australia a anunțat planurile de a le oferi cercetătorilor 10 milioane de dolari din finanțarea federală pentru testarea siguranței tehnicii de inversare a demenței la om.

Șoarecii și oamenii

Tehnica echipei QBI implică utilizarea tehnologiei cu ultrasunete.

Când sunt aplicate creierului, valurile create de ultrasunete deschid temporar bariera hemato-encefalică. Apoi se activează mecanismele care întrerup și elimină plăcile toxice de amiloid asociate cu demența.

Această tehnică a reînnoit funcția de memorie la șoareci și oi. Cu finanțarea de 10 milioane de dolari, echipa QBI va putea să înceapă testul de siguranță pentru folosirea ultrasunetelor la om până la sfârșitul anului 2019.

Următorii pași

Testul de siguranță este doar primul pas pentru mutarea unei noi terapii de la laboratorul de cercetare către piața de consum. Dacă se dovedește a fi sigur, tratamentul cu ultrasunete al echipei QBI va trebui apoi să facă studii clinice de fază II și III pentru a confirma eficacitatea acesteia. Cu alte cuvinte, acesta este un uriaș pas spre progres – dar este doar primul.

Cu toate acestea, dacă echipa QBI va putea parcurge faza de testare a procesului clinic, recompensa va fi pe măsură.

Finanțarea va asigura păstrarea unora dintre cele mai strălucite minți ale lumii, concentrate pe găsirea unui tratament pentru demență – a declarat Jurgen Gotz pentru Australian Broadcasting Corporation.

Pe termen lung ne dorim creăm un dispozitiv accesibil, portabil. Acesta ar trebui  poată ajuta milioanele de pacienți ce suferă de Alzheimer, din intreaga lume.

Sursa: https://futurism.com/

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.