Alina Cojocaru revine pe scena Operei Naţionale Bucureşti, la Gala Internaţională de Balet

0
369

Alina CojocaruAlina Cojocaru revine pe scena Operei Naţionale Bucureşti, la Gala Internaţională de Balet, care va avea loc pe 28 ianuarie, de la ora 19.00.  Celebra balerină a dansat pe 13 decembrie 2014,  în premiera baletului “La fille mal gardee”.

Într-o seară menită să celebreze arta dansului, membrilor Companiei de Balet a Operei Naţionale Bucureşti li se vor alătura invitaţi de marcă din lumea dansului, printre care şi balerinii Iana Salenko şi Osiel Gouneo, informează Opera Națională.

Gala Internaţională de Balet va aduce în prim-plan cele mai cunoscute momente de balet din repertoriul Operei Naţionale Bucureşti, dar şi din premierele care au loc pe marile scene ale lumii, programul serii incluzând momente din “Don Quijote”, “Corsarul”, “Frumoasa din Pădurea Adormită”, “Rhapsody” şi “La Fille mal gardee”, în coregrafia lui Sir Frederick Ashton.

Programul galei va fi completat de “pas de deux-ul” din spectacolul de balet “Manon”, dar şi de un moment coregrafic din producţia “Mayerling”, în care prim-balerina Alina Cojocaru va dansa încă o dată alături de directorul artistic al Companiei de Balet a Operei Naţionale Bucureşti, Johan Kobborg, într-un moment pe care l-au interpretat şi în gala lor de rămas bun de la Royal Opera House. “Balcony pas de deux” din “Romeo şi Julieta” – prezentat în premieră mondială în coregrafia lui Johan Kobborg -, dar şi “pas de deux-ul” din “Diana şi Acteon”, în interpretarea starurilor baletului din Berlin Iana Salenko şi Osiel Gouneo, sunt alte două momente care vor fi prezentate la Gala Internaţională de Balet.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here