Alina Cojocaru, aclamată la premiera de gală a baletului „La fille mal gardee” | FOTO

0
753

jr_fille_alina_cojocaru_finger_out_500Balerina Alina Cojocaru a fost aclamată sâmbătă seara, pe scena Operei Naționale București (ONB), la finalul premierei de gală a baletului „La fille mal gardee”, spectacol în care aceasta a dansat alături de Johan Kobborg și Robert Enache. La finalul spectacolului de două ore, ce prezintă, în spirit ludic, povestea unei fete răsfățate, artiștii au acordat autografe, relatează Agerpres.

Duminică, rolurile din „La fille mal gardee” vor fi interpretate de artiștii Operei Naționale și anume: Lise — Bianca Fota; Colas — Dawid Trzensimiech; Văduva Simone — Călin Rădulescu; Alain — Shuhei Yoshida.

Alina Cojocaru a jucat rolul lui Lise cea neascultătoare; Robert Enache a interpretat rolul lui Colas; Johan Kobborg, directorul Baletului ONB, a făcut deliciul publicului cu rolul travesti Văduva Simone; Alain, pretendentul cel nătâng al tinerei, a fost interpretat de Cristian Preda. O apariție specială în spectacol o are poneiul Amore.

Prim balerina Operei Naționale Bianca Fota a declarat, într-o conferință de presă ce a precedat premiera de gală, că a învățat foarte multe de la Alina Cojocaru care a fost, pentru acest spectacol, și maestru de repetiții pentru soliști. „E un rol pe sufletul meu. E vorba de o fată răsfățată și cred că se potrivește caracterului meu”, a spus ea.

cojocaru.0o98l76wem

Spectacolul „La fille mal gardee” este unul dintre cele mai îndrăgite titluri din repertoriul clasic de balet. El a fost prezentat pentru prima data în România într-o interpretare coregrafică ce poartă semnătura unui nume de referință în baletul mondial, Sir Frederick Ashton.

jr_fille_kobborg_cojocaru_ribbon_620

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.