Alimentul complet, alimentul perfect: oul de prepeliță!

0
208

ou de prepOul de prepeliță conține de cinci ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de șase ori mai multă vitamina B1 și de 15 ori mai multă vitamina B2 decât un ou de găină! De aceea, ouăle de prepeliță sunt mai recomandate de către profesioniști, din punct de vedere al sănătății organismului, decât cele de găină.

Aceste „nestemate culinare” sunt, de asemene, foarte bogate în oligominerale și macrominerale. Ele sunt mai puțin alergene decât celelalte tipuri de ouă. Însă, ele pot fi și extrem de periculoase, dacă nu sunt consumate proaspete.

 „Ouăle vechi de prepeliță vă pot provoca șocul anafilactic şi riscați să muriți sufocați. Atenție sporită la sursă din care le procurați”, atrage atenția asupra acestui aspect important, nutriționistul Ștefan Ionuț.

Cel mai bine este să consumați ouăle fierte, cu gălbenuș moale. Astfel, valoarea nutritivă este mai mare. Dacă gălbenușul este tare, oul devine indigest și nu se mai asimilează potrivit, pentru că este îngreunată digestia.

Citiți și Cinci alimente sănătoase pe timp de toamnă.

Oul de prepeliță – Sursă de sănătate

„Oul de prepeliță este foarte bogat în acizi grași Omega 3 și Omega 6. Aceștia se găsesc şi în uleiul de pește și în cel de floarea-soarelui”, completează Andreea Tocan, medic rezident, cu specialitatea diabet, nutriție și boli metabolice la Centrul de Diabet din Cluj.

Acizii grași amintiți permit dezvoltarea echilibrată a organismului, motiv pentru care aceste ouă sunt foarte căutate și apreciate.

Persoanele sănătoase pot consuma până la șase-șapte ouă pe săptămână. Cele care suferă de diverse afecțiuni trebuie să urmeze indicațiile medicului!

Sursa: doctorulzilei.ro

 Jurnal Spiritual

Citiți și Alimente pentru o viață sănătoasă – CASTRAVETE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.