Cum te ajută alimentele să ai un bronz perfect. Rețete eficace pentru o piele aurie

0
381

bronzRețete pentru un bronz perfect și durabil

Deși nu suntem conștienți de asta, alimentația chiar ne poate ajuta să avem un bronz perfect. În plus, ne protejează împotriva daunelor cauzate de razele soarelui și poate contribui la păstrarea bronzului mai mult timp. 

Pentru un bronz durabil, cele mai potrivite sunt legumele și fructele de culoare portocalie și cele antioxidante cum ar fi morcovii, caisele și pepenii galbeni. Toate conțin betacaroten, ceea ce permite stimularea pigmentației pielii, explică experții.

Un bronz mai auriu

„Dacă doriți o culoare a pielii mai sănătoasă și mai atrăgătoare, este mai bine să urmați o dietă sănătoasă cu fructe și legume din abundență decât să vă așezați la soare”, a explicat Dr.Ian Stephen de la Universitatea din Nottingham, într-un studiu publicat în revista Evolution and Human Behaviour.

Potrivit acestui studiu, persoanele care mănâncă mai multe porții de fructe și legume pe zi au o culoare a pielii mai aurie datorită carotenoizilor, prezenți în fructele și legumele de culoare roșie și portocalie.

Grăsimile sunt de evitat

Pentru ca bronzul să se mențină cât mai mult timp, se mai recomandă să se hidrateze bine pielea. Pentru a revitaliza, hrăni și hidrata pielea nu este necesar numai un produs hidratant, cum sunt produsele de protecție solară. Trebuie doar să se bea cel puțin doi litri de apă pe zi, să se urmeze o dietă bogată în legume și fructe și să se evite grăsimile.

Fructe și legume ca morcovul, mango, pepenele galben și roșiile sunt bogate în antioxidanți. Cotidianul spaniol El Mundo, citat de Agerpres, prezintă câteva rețete elaborate pe bază de morcovi, roșii, mango, avocado și fructe uscate, care accelerează bronzarea și ne protejează împotriva soarelui.

SALMOREJO

Este vorba despre o rețetă simplă din gastronomia spaniolă. Se prepară pe bază de roșii, puțină pâine, ulei de măsline virgin extra și sare. Se amestecă până se obține consistența unei creme. Se pot adăuga câteva bucățele de jambon și ou fiert.

GUACAMOLE

Se prepară din avocado, care se pisează. Se adaugă ardei iute, roșii, suc de lămâie, coriandru. Acest sos acompaniază diverse gustări.

MANGO CROCANT

Un desert delicios făcut din mango și câteva frunze de mentă. Peste ele se pun bucăți mărunte de migdale, alune și fistic. Deasupra, se răzuiește puțină ciocolată neagră.

Pentru alte rețete sănătoase vizitați secțiunea Stil de viață.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.