Sfatul medicului: „Trecerea de la alimentația de post la cea obișnuită să se facă treptat”

0
195

„Trecerea de la alimentația de post la cea obișnuită să se facă treptat.”

După o perioadă îndelungată în care am ținut post și am urmat un anumit regim alimentar, cei mai mulți dintre noi sunt nerăbdători să deguste din bunătățile pregătite cu ocazia sărbătorilor. Însă, este recomandată o atenție sporită în ceea ce privește alimentația, dacă vrem să ducem un regim de viață sănătos.

alimentațiaTrecerea de la alimentația de post la cea obișnuită trebuie să se facă treptat. Consumul de alimente tradiționale pe bază de miel trebuie să fie moderat; mai ales pentru persoanele care au ținut post, recomandă medicii.

Recomandări privind alimentația

„Având în vedere preocuparea Ministerului Sănătății pentru menținerea unei bune stări de sănătate a populației, în această perioadă a Sărbătorilor Pascale, specialiștii în sănătate publică fac o serie de recomandări privind consumul de alimente și conduita zilnică. (…) Reluarea unei alimentații bogate în grăsimi, produse din carne tocată sau prăjeli poate cauza de cele mai multe ori probleme digestive. Această alimentație trebuie evitată, pe cât posibil, și de persoanele care suferă de afecțiuni digestive, respectiv gastrită sau ulcer, afecțiuni hepatice sau pancreatice”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății pentru Agerpres.

Persoanele care suferă de diverse acțiuni sunt sfătuite să fie foarte atente la ce mănâncă în perioada următoare. De pildă, cei care suferă de diabet nu trebuie să întrerupă tratamentul indicat.

Evitați sarea și grăsimile!

Printre alimentele pe care ar trebui să le ocolească cei care au probleme cu inima se numără cele bogate în grăsimi și sare.

„Preparatele din carne de miel, precum și carnea de miel, să fie achiziționate de la comercianți autorizați care pot certifica controlul sanitar-veterinar al produselor. Alimentația să fie diversificată și să cuprindă, în principal, cereale, legume, fructe și produse lactate”, ne mai informează specialiștii.

De evitat este și consumul excesiv de alcool.

Pentru menținerea unei stări optime de sănătate, medicii propun și implicarea în practicarea sportului și a diverselor activități fizice.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.